NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tájékoztatás a szennyvízelvezetés és tisztítás című pályázati felhíváshoz2013. június 21.

A “Szennyvízelvezetés és –tisztítás” című (KEOP-120/B kódszámú) kiírás esetében a vállalkozói előleg mértékére vonatkozó korlátozások törlésre kerültek. A 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet 2012. VII. 29-től hatályos 57. § (1.b) bekezdésében szereplő szállítói előleg megemelt összegben - az elszámolható összeg 30%-ának megfelelő mértében - visszamenőleges hatállyal igényelhető, ha a közbeszerzési eljárást megindító ajánlati felhívás azt lehetővé tette. A szállítói előlegre vonatkozó feltételek legkésőbb az ajánlatok bontásának időpontjáig módosíthatóak.

A  projekt előkészítés során, „Tanulmányok és vizsgálatok”, „Tervezés” projektelemek esetén is igényelhető szállítói finanszírozás. Szállítói finanszírozás „Tanulmányok és vizsgálatok”, „Tervezés” projektelemekre is igényelhető, a szállítói finanszírozás választásának lehetősége visszamenőleges hatállyal is alkalmazható.

Azonban folyamatban lévő projektek esetén utófinanszírozás helyett szállítói finanszírozás csak abban az esetben választható, ha a Kedvezményezett, az érintett projektelemre korábban felvett támogatási előleggel elszámolt és annak el nem számolt részét a Közreműködő Szervezet részére visszafizette.

A közművagyon-értékelés költségeit az „Egyéb előkészítési költség” költségsoron belül lehet elszámolni a KEOP- 1.2.0/B számú konstrukció esetén. Közművagyon-értékelés elszámolásához szükséges mértékben a projekt előkészítésére nyújtható támogatás maximális mértéke (%-os korlát) meghaladható.

A megvalósítási szakaszban jogszabályi kötelezés esetén tanulmányok elszámolására is van lehetőség (pl.: régészeti hatástanulmány a 393/2012. (XII. 20.) Korm. rendelet módosulása miatt).  A tanulmányok elszámolása maradványösszeg terhére történhet, az elszámolhatóságra vonatkozó kérelmeket a Közreműködő Szervezet vizsgálja.  A költségek elszámolása a „Tanulmányok és vizsgálatok készítése” költségsoron történhet.