NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Júniusban fokozatosan elindul az elektronikus Támogatói Okiratok használata2013. június 26.

Az európai uniós források felhasználásának eljárásrendi változásai és az ezeket megalapozó informatikai fejlesztések az elmúlt időszakban jelentősen csökkentették a pályázók és a támogatási intézményrendszer bürokratikus terheit.

Az egyik legnagyobb elismertségnek örvendő újítás az a különböző dokumentumok generálását, internetes küldését és automatikus iktatását magába foglaló összetett szolgáltatás, aminek eredményeként a pályázó és a pályáztató között az interneten keresztül percre kész információáramlás biztosítható.

Ehhez kapcsolódik, hogy a papírmentes pályázati rendszer kialakításának legújabb állomásaként 2013 júniusától egyes vállalkozásoknak szóló konstrukciók esetében a Támogatói Okiratok kiállítása és kedvezményezettekhez történő eljuttatása is elektronikus úton történik.

Korábban a megítélt támogatás nyújtásának és felhasználásának szabályait rögzítő dokumentumot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) képviseletében eljáró közreműködő szervezet több napos átfutási idővel postán küldte ki a kedvezményezettnek.
Mostantól ez az immár elektronikus aláírással ellátott dokumentum is az ügynökség honlapjáról nyíló úgynevezett Pályázati E-ügyintézés felületen lesz – már az okirat aláírásának pillanatában - hozzáférhető.

Az újításnak köszönhetően több ezer levél nyomtatásának, iktatásának, postázásának anyagi és adminisztrációs terhe válik megtakaríthatóvá, a pályázók pedig szinte azonnal megkezdhetik a projektjükkel kapcsolatos kötelezettségeik teljesítését.