NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tájékoztatás a szennyvízelvezetést és – tisztítást támogató pályázati konstrukciókhoz2013. július 9.

Az Európai Unió vagy más nemzetközi szervezet felé vállalt kötelezettséggel összefüggő, a Kormány által a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörébe utalt beruházások megvalósítása érdekében szükséges intézkedésekről és az azokhoz kapcsolódó kiemelt jelentőségű ügyek lefolytatásának elősegítéséről szóló 117/2013. (IV. 23.) Korm. rendelet (továbbiakban Rendelet) rendelkezései szerint a Rendelet 6. §-ban megjelölt Társaság (Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.) jogosult a projektek megvalósításában részt venni, a Rendelet 7/A. § szerint.

A 1051/2013. (II. 12.) Kormányhatározattal, vagy a későbbiekben elfogadásra kerülő azonos célú határozattal a Kormány által a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörébe utalásra kerülő projektek (továbbiakban elvont projektek) esetén az erről szóló határozat megjelenését követően a Társasággal az érintett Kedvezményezetteknek konzorciumi megállapodást kell kötni, a Támogatási Szerződés módosításra kerül, és a létrehozott konzorcium lesz a Kedvezményezett.

Az elvont projektek esetén a konzorciumvezető, azaz a Társaság jogosult saját teljesítés elszámolására a 2013. július 5-én módosított KEOP-1.2.0/09-11 pályázati felhívásban előírt feltételek szerint.