NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tájékoztatás a derogációs víziközmű projektek előkészítését támogató konstrukcióhoz2013. július 12.

Az Európai Unió vagy más nemzetközi szervezet felé vállalt kötelezettséggel összefüggő, a Kormány által a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörébe utalt beruházások megvalósítása érdekében szükséges intézkedésekről és az azokhoz kapcsolódó kiemelt jelentőségű ügyek lefolytatásának elősegítéséről szóló 117/2013. (IV. 23.) Korm. rendelet (továbbiakban Rendelet) rendelkezései szerint a Rendelet 6. §-ban megjelölt Társaság (Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.) jogosult a projektek előkészítésében és megvalósításában részt venni, a Rendelet 7/A. § szerint.

A Kormány határozatával a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörébe utalt, KEOP-7.1.0/11 konstrukcióba benyújtott projektek illetve projektjavaslatok, (továbbiakban elvonásra kerülő projektek) esetén az erről szóló határozat megjelenését követően a Társasággal az érintett Kedvezményezetteknek konzorciumi megállapodást kell kötniük. A Támogatási Okirat módosításra kerül, mely szerint a létrehozott konzorcium lesz a Kedvezményezett.

A Társaság mint konzorciumvezető ezt követően jogosult saját teljesítés elszámolására a Támogatási Okirat módosításakor hatályos pályázati felhívásban előírt feltételek szerint.