NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Új kitöltőprogram és módosítás az önkormányzatok szervezet-fejlesztését támogató felhívásokban2013. július 26.

Elérhetők a honlapon az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „Szervezetfejlesztés a Közép-magyarországi régióban levő önkormányzatok számára” című, ÁROP-3.A.2-2013 kódszámú és „Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára” című, ÁROP-1.A.5-2013 kódszámú felhívások kitöltőprogramjai. Kizárólag a kitöltőprogramok használatával elkészített pályázatok benyújtása lehetséges.

Az útmutatókban az alábbi módosítások történtek:

A felhívások tartalma bővült a beadási határidővel. A pályázatok benyújtására  2013. július 26. és 2013. augusztus 25. között, a kitöltő program megjelenésével egyidejűleg nyílik lehetőség.

A pályázó szervezet az alábbi indikátorok tekintetében többletteljesítést vállalhat. A szervezet az alábbi táblázatban bemutatott többletvállalások teljesítése esetében többletpontot kaphat az Útmutató E. pontjában (Kiválasztási kritériumok Összehasonlítási, rangsorolást lehetővé tevő (értékelendő és pontozandó) kritériumok 3.2. pontja) foglaltak alapján.

Az indikátor többletvállalások teljesítését nyilatkozatban szükséges megtenni (lásd F3.  pont 7. alpont).

„A megváltozott feladatellátást lekövető belső szabályzat”
mutató esetében többletvállalásnak minősül az, ha a pályázó szervezet munkakörelemzést végez, amelynek eredményeképp elkészíti, illetve aktualizálja a szervezet munkatársainak munkaköri leírásait.

A „Támogató infrastruktúrát, szerződéses kapcsolatokat bemutató tanulmány” indikátor esetében az minősül többletvállalásnak, ha a pályázó elvégzi a kiszervezett és kiszervezhető feladatok költség-haszon elemzését is, amelynek segítségével megtervezi/alátámasztja a megváltozott feladat-ellátási körben az optimális feladatelosztást.

Az „Intézményirányítási modell” indikátor esetében akkor kapható plusz pont, ha a szervezet vállalja, hogy a gazdasági társaságok tevékenységeinek hatékonyabb működésére irányuló szervezeti javaslatokat a pályázat ideje alatt végre is hajtja, és a végrehajtott intézkedésekről összefoglaló beszámolót készít.

A „Hatékonyságnövelés lehetőségeit bemutató tanulmány” mutató esetében többletvállalásnak minősül, ha a szervezet vállalja, hogy a tanulmányban bemutatott rövidtávú költségcsökkentési és hatékonyságnövelési intézkedéseket a pályázat ideje alatt végre is hajtja és a végrehajtott intézkedésekről összefoglaló beszámolót készít.

A „Lakossági Igényfelmérés” mutató esetében a többletvállalásokat külön kell értelmezni az 5.000-20.000 lélekszámú települések és a 20.000 lélekszámnál nagyobb települések esetében, tekintettel arra, hogy a lakossági igényfelmérés a nagyobb települések számára kötelező, a kisebbek számára csak választható tevékenység.

Az 5.000-20.000 lélekszámú települések esetében, amennyiben ezt a tevékenységet választják, többletvállalásnak minősül a lakosság minimum 5%-nak véleményének, igényeinek, és javaslatainak felmérése minimum egy adekvát módszer (kérdőív, személyes megkérdezés, online adatgyűjtés, telefonos interjú stb.) alkalmazásával két időintervallumban: a projekt kezdetén és végén, de minimum 8 hónap különbséggel.

A 20.000 lélekszám feletti települések esetében többletvállalásnak minősül a lakosság minimum 6%-nak, VAGY legalább 1500 fő véleményének, igényeinek, és javaslatainak felmérése minimum egy adekvát módszer (kérdőív, személyes megkérdezés, online adatgyűjtés, telefonos interjú stb.) alkalmazásával két időintervallumban: a projekt kezdetén és végén, de minimum 8 hónap különbséggel.”