NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tájékoztatás a közbeszerzési eljárások ellenőrzésének lefolytatásáról

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya által végzett közbeszerzési ellenőrzési tevékenységek vonatkozásában az alábbiakról kívánjuk Kedvezményezettjeinket tájékoztatni:

Annak érdekében, hogy a jelenlegi költségvetési ciklusban a közbeszerzési eljárások lefolytatása és a szerződések megkötése a költségvetési időszak irányadó dátumaihoz igazodva, megfelelő időben megtörténhessen, továbbá a projektek tervezettek szerinti megvalósítására és lezárására szintén akadálytalanul sor kerülhessen, ezúton jelezzük, hogy azon közbeszerzési eljárások vonatkozásában, amelyek esetén a 4/2011. (I.28.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet) szerinti ex-ante (folyamatba épített) minőségellenőrzés, illetőleg szabályossági ellenőrzés szükséges, Főosztályunk a közbeszerzési törvényben foglalt eljárási határidők figyelemben tartásával és a megfelelő ajánlatkérői tervezés szükségessége mellett is kizárólag abban az esetben látja lehetségesnek a közbeszerzési eljárások eredményeként létrejött szerződések 2013. december 31-ig történő megkötését, ha a megelőző közbeszerzési eljárások Korm. rendelet 39/B. -43. § szerinti ex-ante ellenőrzését a Kedvezményezettek 2013. szeptember 30-ig megindítják az EMIR rendszeren keresztül a KSZ felé.

Az eljárások várhatóan igen magas számára tekintettel kérjük a megjelölt dátum következetes betartását a Kedvezményezettek részéről, valamint a fentieken túl jelezni kívánjuk, hogy a folyamatba épített ellenőrzés – különös tekintettel az előzetes minőség-ellenőrzés folyamatára – csak akkor végezhető el Főosztályunk részéről maradéktalanul a megjelölt határidőben, ha a közbeszerzési eljárások dokumentációjának összeállítása során a Kedvezményezettek is törekednek a megfelelő színvonalon előkészített anyagok benyújtására, jelentősen elősegítve ezzel az elvégzendő közös munkát.

Közreműködésüket ezúton köszönjük!