NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Új Széchenyi Terv sátrakkal várjuk az Autómentes Napra látogatókat2013. szeptember 19.

2013. szeptember 22-én vasárnap, az Autómentes Napon az Új Széchenyi Terv Sátrakban egész napos program várja majd az érdeklődőket. Többek között nyereményjátékok, BMX bemutató, hírolvasás és még számos érdekesség biztosítja majd a látogatók szórakozását.

A héten zajló idei Európai Mobilitási Hét Autómentes Napján (2013. szeptember 22.) a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mutatja be a lakosságnak a fenntartható közösségi közlekedés terén eddig megvalósult fejlesztéseket, beruházásokat, pozitív eredményeket, a családokat vonzó programok és információs anyagok segítségével.

Három helyszínen is várják az érdeklődőket az Új Széchenyi Terv sátrai 10:00 és 18:00 óra között az Andrássy úton.

Az Autómentes Nap célja, hogy a résztvevők figyelmét ráirányítsuk a környezettudatos életmód előnyeire, fenntartható fejlődés fontosságára. Kiemelt célunk, hogy megmutassuk a rendezvényre látogatóknak az uniós forrásokból megvalósuló közlekedési fejlesztéseket.

A Híradó sátorban mindenki kipróbálhatja milyen a kamera túloldalán állni, híreket olvasni, a vállalkozó szellemű alkalmi hírolvasók átélhetik, milyen egy stúdiófelvétel hangulata a híradóknál megszokott, mozgó grafikus háttérrel.

Az Autómentes Napon a KIKSZ - Közlekedésfejlesztési Zrt. mutatja be a legfontosabb közlekedési fejlesztéseket és izgalmas vetélkedők keretében ajándékot is nyerhetnek a vállalkozó szellemű érdeklődők. Néhány kiemelt jelentőségű beruházással videó montázs keretében ismerkedhetnek a látogatók: a miskolci városi villamosvasút fejlesztését, a Sopron – Szombathely – Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítését, az M3 gyorsforgalmi út Nyíregyháza – Vásárosnamény közötti szakaszának kialakítását, de kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos fejlesztéseket, mint például a Szolnok – Martfű kerékpárút, vagy a kondorosi bicikliút fejlesztését is bemutatjuk a rendezvény vendégeinek.

Az autómentes nap idei mottójának” Tiszta levegő–Mozdulj érte!” szellemében az alternatív közlekedési módokat is kipróbálhatnak a rendezvényre látogatók: kipróbálhatják és megtanulhatják a segway használatát, ezen túl  a közönség két alkalommal BMX zsonglőrök bemutatóját is élvezheti délelőtt 11.00 és délután 17.00 órakor.