NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Tájékoztatás EKOP projektek esetében a rendezett tulajdonviszonyok követelményeivel kapcsolatos módosulásról2013. október 1.

Az EKOP -ban meghirdetett kiemelt és pályázati konstrukciók esetében keretében megvalósuló projektek vonatkozásában a rendezett tulajdonviszonyok igazolásához nem szükséges az MNV Zrt. részéről tulajdonosi hozzájárulás kiadása az állami tulajdonú ingatlanokon végzett beruházások esetén.

Ennek megfelelően az EKOP projektek tervezési felhívás és útmutatójának C3. pontjában, az építési beruházás költségeire vonatkozó szabályozás keretében a rendezett tulajdonviszonyokra vonatkozó követelmények az alábbiak szerint módosultak:   
1.) Az I.4 szakaszból törlésre került az állami tulajdonra vonatkozó előírás. A módosítást követően a hatályos szövegezés:
„ I.4. Amennyiben a beruházással érintett ingatlan, épület, építmény önkormányzati tulajdonban van, és az intézmény fenntartója használati vagy vagyonkezelési szerződés alapján gyakorolja a szerződésből fakadó jogait és kötelezettségeit, a támogatási szerződés megkötéséig, d de legkésőbb az első kifizetési igénylés benyújtásáig az ingatlan, épület, építmény tulajdonosának (a tulajdonosi jogokat gyakorló szervezet képviselőjenek) nyilatkozata szükséges I.2. pont szerinti tartalommal.”
2.) Az  I.2 szakasz az alábbiak (aláhúzott szövegrész) szerint kiegészítésre került. A módosítást követően a hatályos szövegezés:
„I.2  (...) Az állami tulajdonban lévő (MNV Zrt. mint a tulajdonosi jogokat gyakorló szervezet), a kincstári vagyon részét képező ingatlan kivételével, bérelt ingatlan, valamint vagyonkezelői, üzemeltetői, használati szerződés esetében a bérleti szerződés, vagy egyéb jogcím kizárólagos joggal kell, hogy biztosítsa a projekt megvalósítását, a támogatással megvalósuló létesítmény létesítését, üzemeltetésének lehetőségét legalább a projekt fenntartási időszak végéig.(…)”