NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

Uniós kifizetések (Ft) 2013.11.14.

Megjelent a szakmai-módszertani támogatás a komplex telepprogram és az elnéptelenedő falvak társadalmi gazdasági folyamatainak megfordítását célzó program megvalósítói számára című kiemelt felhívás2013. november 12.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-5.3.6/B-13/1 jelű "Szakmai-módszertani támogatás a komplex telepprogram és az elnéptelenedő falvak társadalmi gazdasági folyamatainak megfordítását célzó program megvalósítói számára" című kiemelt projekt tervezési dokumentációja.

A konstrukció két komponens keretében, két típusú társadalmi-gazdasági jelenségre reagál:
•    a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű közösségek társadalmi felzárkózása és integrációja
•    a vidéki településen tapasztalható, elvándorlással összeköthető kedvezőtlen gazdasági, társadalmi és demográfiai folyamatok megállítása, megfordítása
A kiemelt projekt I. komponense a TÁMOP-5.3.6-11/1 konstrukció és a kapcsolódó TIOP 3.2.3./A-13/1 konstrukció keretében megvalósuló projektek monitorozására, szakmai, módszertani ajánlások megalkotására, korábbi és párhuzamosan zajló settlement programok és modell programok tapasztalatainak, jó gyakorlatainak összegyűjtésére, megosztására, a komplex telep programok szakmai támogató kapcsolati hálózatának kiépítésére fókuszál.
A II. komponens alapvető célja a TÁMOP-5.3.11-13/1 pályázati konstrukció keretein belül megvalósuló pilot projektek közösségfejlesztésre, társadalmi kapacitásfejlesztésre alapuló komplex beavatkozásainak, megalapozott tervezésének és átgondolt végrehajtásának elősegítése és a jó gyakorlatok beazonosítása. A konstrukció keretében a települések szakmai támogatást kapnak hosszú és rövidtávú intézkedési terveik kidolgozásához.

A rendelkezésre álló keretösszeg 820.000.000 Ft.

A projektterv benyújtására a kiírás honlapon való megjelenésétől számított 30. napig van lehetőség.