NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

Uniós kifizetések (Ft) 2013.12.14.

Megjelent a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyezetű megyék duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködéseit, és a szakképzési, felnőttképzési klaszterek kialakítását támogató felhívás2013. december 13.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP 2.2.7-B-2-13/1 jelű, „Duális szakképzési rendszerhez kapcsolódó fejlesztések és programok támogatása – A duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatása a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyzetű megyékben, szakképzési és felnőttképzési klaszterek kialakítása” című pályázati felhívás dokumentációja.

A konstrukció célja a munkaerő-piaci igényekhez, a gazdaságfejlesztési kezdeményezések szükségleteihez igazodó szak-és felnőttképzési klaszterek létrehozásának támogatása. A klasztereknek alkalmasnak kell lenniük arra, hogy a munkaerő-piacon megjelenő humánerőforrás-igénynek megfelelően egyszerre szervezzék meg a megfelelő számú célcsoport tagok bevonását, akik a képzésre alkalmasak úgy, hogy a munkáltatók bevonásával végezzék a kiválasztást, valamint határozzák meg a munkakörök elemzésével az igényelt kimeneti kompetenciákat, képzéseket a munkaerő-piaci keresletnek megfelelően. A szak-és felnőttképzési klaszterek célja, hogy a helyi gazdaságfejlesztés megalapozása érdekében területi humánerőforrás-térkép kialakításával a beruházni szándékozó gazdálkodó szervezetek számára kiszámíthatóvá váljon a munkaerőpiac kínálati oldala.
A projektdokumentáció benyújtásának határideje: 2013. december 16-2013. január 15.