NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

Uniós kifizetések (Ft) 2013.12.20.

Kiemelt program a korai életszakaszban feltárt fejlődésbeli rendellenességek, lemaradások kezeléséhez szükséges hozzáférés javítása érdekében2013. december 19.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-5.2.6-13/1 jelű, "A korai életszakaszban feltárt fejlődésbeli rendellenességek, lemaradások kezeléséhez szükséges hozzáférés javítása” című kiemelt konstrukció.

A konstrukció átfogó célja a kora gyermekkori intervenció területén működő, hangsúlyosan a „szociális” modell szemléletét követő nemzetközi gyakorlatok hazai, elsősorban 0-3 éves korosztályra történő adaptációjával olyan szolgáltatások bevezetése és elterjesztése, amely a problémák mielőbbi, korai életszakaszban történő felismerésével hozzájárul az érintett gyermekek és családok életminőségének javításához. Cél továbbá, hogy a szociális területen dolgozó szakemberek képessé váljanak az interdiszciplináris és ágazatközi együttműködés keretein belül, a családközpontú, kora gyermekkori intervenciós szolgáltatások kiterjesztésével, megerősítésével az arra rászoruló gyermekek és családjaik szociális prevenciójára, szociális készségeik fejlesztésére.
A kiemelt projekt felhívás meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg 1.000.000.000 forint.
A projektterv benyújtására a kiírás honlapon való megjelenésétől számított 30. napig van lehetőség.