NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

Uniós kifizetések (Ft) 2013.12.23.

Megjelentek a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésére irányuló pályázati felhívások2013. december 21.

Örömmel értesítjük leendő pályázóinkat, hogy az EGT Alap Energiahatékonyság program területéhez tartozó a Kétoldalú kapcsolatok fejlesztésére irányuló pályázati felhívások a mai napon megjelentek a Végrehajtó Ügynökség (Nemzeti Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt.) honlapján.

A „Tapasztalatcsere iskolák részére” (HU-02-2013-B1) és „Tapasztalatcsere civil szervezetek részére” (HU-02-2013-B2) c. pályázati felhívások együttes keretösszege 2 x 66.801 EUR, a támogatási intenzitás max. 100%.


A kiírások célja a donor országok jó gyakorlatának megismerésén keresztül és a donor országbeli partnerek bekapcsolódása révén, az energiahatékonysági területen erősödjön a kedvezményezett és a donor országok közötti kapcsolat, a megismert jó gyakorlatokat a hazai pályázó szervezetek mindennapi működésükbe beépítsék, ezzel téve hatékonyabbá tevékenységüket a környezetvédelem és az energiahatékonysági szemléletformálás és oktatás területén.
A „Tapasztalatcsere iskolák részére” (HU-02-2013-B1) c. pályázatra kizárólag azon pályázók nyújthatnak be pályázatot, akik a 2013. november 30-án meghirdetett „Energiahatékony iskolák fejlesztése” c. pályázati felhívás keretében támogatást nyertek.
Ezért kérjük, jelen pályázati kiírásra a pályázatok benyújtását kizárólag az „Energiahatékony iskolák fejlesztése” c. pályázati felhívás bírálatának befejezését követően kezdjék meg, ellenkező esetben a pályázatok elutasításra kerülnek.

A „Tapasztalatcsere civil szervezetek részére” (HU-02-2013-B2) c. pályázatra kizárólag Magyarországon működő, az energiahatékonysági szemléletformálás és oktatás, és/vagy környezetvédelem terén aktív civil szervezetek nyújthatnak be pályázatot.


A pályázati felhívások a további részletes információkkal szolgáló mellékletekkel együtt a Végrehajtó Ügynökség honlapján érhetők el: www.norvegalap.hu

A pályázatokat magyar nyelven szükséges elkészíteni, ugyanakkor angol nyelvű összefoglaló elkészítése kötelező.


A magyar nyelven kitöltött elektronikus pályázati űrlap benyújtásának határideje 2014. május 30. 15 óra 59 perc. Az elektronikus pályázati űrlap benyújtását követően nyomtatható nyilatkozatot legkésőbb 2014. május 30. 23 óra 59 percig kell postára adni.


Felhívjuk a tisztelt Pályázók figyelmét, hogy a pályázatok a benyújtási határidő leteltét követően, konstrukciónként egyszerre kerülnek bírálatra és az értékelésre kapott pontszám szerint kerülnek sorba rendezésre (azaz nem a benyújtás sorrendjében kerülnek támogatásra).


A pályázati űrlap kitöltését a következő linken https://nora.norvegalap.hu/ elérhető felületen regisztrálva, az „Aktuális pályázati kiírások" gombra kattintva kezdheti meg.


Amennyiben az Energiahatékonyság program terület pályázataival kapcsolatban bármilyen kérdés merül fel, kérjük, keresse a Végrehajtó Ügynökség ügyfélszolgálatát az energyefficiency@egtalap.hu vagy az info@egtalap.hu e-mail címek egyikén.