Frissítve:09:03:14 AM GMT

Ma kedd, Magdolna napja van.
Napkelte: 05:06 / Napnyugta: 20:19
RSS Feed 
Ön itt áll: Kezdőlap Hírek Friss hírek Házi komposztálás Tiszaörsön

Házi komposztálás Tiszaörsön

  • PDF

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Házi komposztálás Tiszaörsön
KEOP-6.2.0/A/11-2011-0203


Tiszaörs községben komposztálást népszerűsítő mintaprojekt valósul meg az Önkormányzat szervezésében.
A projekt során 280 db 1 m3-es felületkezelt tölgyfa komposztáló láda kerül ingyenesen kiosztásra a település lakosai részére.


Tiszaörs Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Program keretében (KEOP) meghirdetetett „Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek – A komponens” elnevezésű pályázati felhívásra. Az önkormányzat „Házi komposztálás Tiszaörsön” című KEOP-6.2.0/A/11-2011-0203 számú pályázaton 10 135 025 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, melyhez az 5 % önerőt saját maguk biztosították, így a projekt bruttó összköltsége 10 668 448 Ft lett.

A projekt során az akcióhoz csatlakozó önkéntes tiszaörsi lakosok a házuk körül keletkező, biológiailag lebomló hulladékot helyezhetik el a pályázat keretében kiosztásra kerülő komposztálóedényekbe és készíthetnek belőle házi komposztot. A komposztálási folyamatot, az eszközök használatát ingyenes csoportfoglalkozások keretében tanulhatják meg a résztvevők. A csoportfoglalkozásokhoz kapcsolódóan a komposztálási ismereteket összefoglaló kiadványok kerülnek átadásra a résztvevők számára.
Tiszaörs Községi Önkormányzat elkötelezett híve a környezetvédelemnek, kiemelt döntéshozatali szempont az önkormányzatnál a lakosság környezet-tudatos szemléletformálása.
Jelen projekttel egyrészről széles célközönség számára történik meg a komposztálók ingyenes kihelyezése, másrészről a házi komposztálás népszerűsítése egyben szemléletformálást is végrehajt, biztosítva ezzel a projekt fenntarthatóságát.

Kapcsolat:
Tiszaörs Községi Önkormányzat
5362 Tiszaörs, Hősök tere 5.    
Tel.: 59 354-264
Web: http://www.tiszaors.hu/
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
  

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés