Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság
Veszprémi Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium

(NAT-1-1663/2011)

Elérhetőségek

Cím: 8200 Veszprém, Mártírok útja 11/A.
Tel: +36 (88) 577-090
Fax: +36 (88) 328-499
Email: lorincznea@oai.hu
WEB:

Lőrinczné dr. Markovits Andrea
laboratóriumvezető

Akkreditált tevékenység:

  • élelmiszerek, élelmiszer nyersanyagok: állati eredetű szövetek, állati és növényi zsírok és olajok (margarinok), cukor, egyes szeszesitalok, édesipari termékek, élelmezési, takarmányozási ipari magvak és hántolt termények, élelmiszer-színezékek és festékek, étkezési só, fagylalt és fagylalttermékek, fűszerek és ízesítők, húskészítmények, kakaópor, kávé, keményítő, malomipari termékek, méz, olajmagvak és olajmagdarák, sör, sütőipari termékek, száraztészták, tartósított termékek, tea, tej és feldolgozott tejtermékek, üdítőitalok és gyümölcsitalok, zöldségek, gyümölcsök és a belőlük készült termékek, valamint ivóvíz, felszín alatti víz, víztisztító berendezéssel kezelt víz, ásványvíz, gyógyvíz, szikvíz, ízesített és ásványi anyaggal dúsított víz fizikai és kémiai vizsgálata,
  • élelmiszerek adalékanyag-tartalmának (tartósítószerek, antioxidánsok, mesterséges édesítők, mesterséges színezékek) meghatározása,
  • élelmiszerek ártalmas vegyi szennyeződésének, technológiai eredetű szennyeződések (fémtartalom, hidroxi-metil-furfurol-tartalom, 3-monoklór-propán-1,2-diol és egyéb szennyeződések (mikotoxinok) és természetes eredetű ártalmas anyagok meghatározása,
  • élelmiszerekkel közvetlen érintkezésbe kerülő kerámiatárgyakból kioldódó toxikus fémek mennyiségének meghatározása,
  • állati eredetű szövetek és állati eredetű élelmiszerek szulfonamid-tartalmának meghatározása,
  • élelmiszerek, vizek, takarmányok, mezőgazdasági tevékenységgel és erdőgazdálkodással összefüggő minták radioanalitikai vizsgálata,
  • élelmiszerek és vizek érzékszervi vizsgálata,
  • ivóvíz, felszín alatti víz mintavétele,
  • ivóvíz, felszín alatti víz helyszíni vizsgálata,
  • véleményezés és értelmezés a mért toxin- (aflatoxin, zearalenon (F-2 toxin), T-2 , DON, ochratoxin A), toxikus fém-, szulfonamid-, mesterséges édesítőszer-, mesterséges színezék-, tartósítószer- és antioxidáns-tartalom, tejzsír növényi zsírtartalma, továbbá élelmiszerekkel közvetlen érintkezésbe kerülő kerámiatárgyak ólom- és kadmium kioldódásának vizsgálati eredményeiről



Tevékenység részletezve:

  • Részletező okirat
  • Módosított részletező okirat (1)
  • Szűkített részletező okirat (1)
  • Módosított részletező okirat (2)

  • Megjegyzések:

    2012.04.18-ig Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Veszprémi Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium néven akkreditálva.

    2013.01.16-án az akkreditált terület szűkítve:

    • Élelmiszerek, Méz

    területeken bizonyos laboratóriumi vizsgálatokkal, továbbá

    • Szikvíz, Palackozott természetes ásványvíz laboratóriumi vizsgálata

    területekkel.

    2013.04.24-én az akkreditált terület módosítva.



    Akkreditálási okiratszám:

    NAT-1-1663/2011        Kiadás ideje: 2011-10-05        Érvényesség ideje: 2015-10-04

    HÍREK

    Aktualitások

    Választás 2013

    Ügyfélfogadási rend


    Új, illetve módosított szabályzatok hatályba léptetése


    Akkreditálási követelmények megváltozása

    Akkreditálással és felügyeleti vizsgálattal kapcsolatos általános tájékoztatások

    NAT testületi hírek

    A NAT éves beszámolói


    Tájékoztatás a NAT európai szakértői értékeléséről


    Rendezvények

    Pályázati felhívások

    Egyéb hírek



    1119 Budapest, Tétényi út 82. | Postai cím: 1464 Budapest, Pf. 1581 | telefon: +36 (1) 203-3981 | fax: +36 (1) 204-5075 | nat@nat.hu.