Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal
Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága
Mikrobiológiai Laboratórium

(NAT-1-1210/2011)

Elérhetőségek

Cím: 9002 Győr, Régi Veszprémi u. 10.
Tel: +36 (96) 511-750; +36 (96) 511-975
Fax: +36 (96) 418-832
Email: kamank@oai.hu
WEB:

Dr. Kámán Károly
laboratóriumvezető

Akkreditált tevékenység:

  • élelmiszer-nyersanyagok, élelmiszer-adalékanyagok, technológiai segédanyagok és élelmiszeripari higiéniai minták mikrobiológiai vizsgálata;
  • ivóvíz mikrobiológiai vizsgálata,
  • baromfi-állományok és baromfikeltetők szalmonella fertőzöttségének vizsgálata kloaka tampon, csizmatampon, bélsár, befulladt tojás, por és tisztasági tampon mintákból, illetve meconium és napos baromfi hullákból,
  • A baromfi-állományokból kimutatott szalmonella törzsek szerológiai vizsgálata a Salmonella Enteritidis és Typhimurium jelenlétének gyors kizárására,
  • baromfiállományok Campylobacter jejuni és Listeria monocytogenes fertőzöttségének vizsgálata bélsár és kloakatampon mintákból,
  • élelmiszerek és élelmiszer nyersanyagok, takarmányok és alapanyagaik gátlóhatású maradékainak vizsgálata mikrobiológiai módszerrel,
  • A laboratórium a vizsgálati eredményekkel kapcsolatban véleményezést és értelmezést ad meg előzetesen meghatározott követelmények alapján



Tevékenység részletezve:

  • Részletező okirat
  • Szűkített részletező okirat (1)
  • Szűkített részletező okirat (2)

  • Megjegyzések:

    2012.09.12-én az akkreditált státusz szűkítve:

    • Élelmiszerek, Élelmiszeripari higiéniai minták, Keverék takarmányok
    • Húsipari-, hal-, és baromfiipari termékek, Húsipari higiéniai minták

    területeken bizonyos laboratóriumi vizsgálatokkal.

    2013.04.24-én az akkreditált terület szűkítve:

    • Keverék takarmányok
    • Élelmiszerek, takarmányok és környezeti minták
    • Édesipari termékek és higiéniai minták
    • Aerob és fakultatív anaerob baktériumok

    laboratóriumi vizsgálata területekkel, továbbá

    • takarmányok laboratóriumi vizsgálata

    területen bizonyos vizsgálattal, továbbá

    • keverék takarmányok mintavételi, mintaelőkészítési eljárások

    területen bizonyos eljárással, továbbá

    • Takarmányok
    • Állati hulladékok (állati fehérje feldolgozók alapanyagai, félkész és késztermékei, állattartó telepek és élelmiszer-előállító üzemek hulladékai és melléktermékei) véleményezés, értelmezés

    területekkel.



    Akkreditálási okiratszám:

    NAT-1-1210/2011        Kiadás ideje: 2011-07-27        Érvényesség ideje: 2015-07-26

    HÍREK

    Aktualitások

    Választás 2013

    Ügyfélfogadási rend


    Új, illetve módosított szabályzatok hatályba léptetése


    Akkreditálási követelmények megváltozása

    Akkreditálással és felügyeleti vizsgálattal kapcsolatos általános tájékoztatások

    NAT testületi hírek

    A NAT éves beszámolói


    Tájékoztatás a NAT európai szakértői értékeléséről


    Rendezvények

    Pályázati felhívások

    Egyéb hírek



    1119 Budapest, Tétényi út 82. | Postai cím: 1464 Budapest, Pf. 1581 | telefon: +36 (1) 203-3981 | fax: +36 (1) 204-5075 | nat@nat.hu.