Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal
Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága
Mikrobiológiai Laboratórium
(NAT-1-1210/2011)
Elérhetőségek
Cím: 9002 Győr, Régi Veszprémi u. 10.
Tel: +36 (96) 511-750; +36 (96) 511-975
Fax: +36 (96) 418-832
Email: kamank@oai.hu
WEB:
Dr. Kámán Károly
laboratóriumvezető
Akkreditált tevékenység:
-
élelmiszer-nyersanyagok, élelmiszer-adalékanyagok, technológiai segédanyagok és élelmiszeripari higiéniai minták mikrobiológiai vizsgálata;
-
ivóvíz mikrobiológiai vizsgálata,
-
baromfi-állományok és baromfikeltetők szalmonella fertőzöttségének vizsgálata kloaka tampon, csizmatampon, bélsár, befulladt tojás, por és tisztasági tampon mintákból, illetve meconium és napos baromfi hullákból,
-
A baromfi-állományokból kimutatott szalmonella törzsek szerológiai vizsgálata a Salmonella Enteritidis és Typhimurium jelenlétének gyors kizárására,
-
baromfiállományok Campylobacter jejuni és Listeria monocytogenes fertőzöttségének vizsgálata bélsár és kloakatampon mintákból,
-
élelmiszerek és élelmiszer nyersanyagok, takarmányok és alapanyagaik gátlóhatású maradékainak vizsgálata mikrobiológiai módszerrel,
-
A laboratórium a vizsgálati eredményekkel kapcsolatban véleményezést és értelmezést ad meg előzetesen meghatározott követelmények alapján
Tevékenység részletezve:
Részletező okiratSzűkített részletező okirat (1)Szűkített részletező okirat (2)
Megjegyzések:
2012.09.12-én az akkreditált státusz szűkítve:
-
Élelmiszerek, Élelmiszeripari higiéniai minták, Keverék takarmányok
-
Húsipari-, hal-, és baromfiipari termékek, Húsipari higiéniai minták
területeken bizonyos laboratóriumi vizsgálatokkal.
2013.04.24-én az akkreditált terület szűkítve:
-
Keverék takarmányok
-
Élelmiszerek, takarmányok és környezeti minták
-
Édesipari termékek és higiéniai minták
-
Aerob és fakultatív anaerob baktériumok
laboratóriumi vizsgálata területekkel, továbbá
-
takarmányok laboratóriumi vizsgálata
területen bizonyos vizsgálattal, továbbá
-
keverék takarmányok mintavételi, mintaelőkészítési eljárások
területen bizonyos eljárással, továbbá
-
Takarmányok
-
Állati hulladékok (állati fehérje feldolgozók alapanyagai, félkész és késztermékei, állattartó telepek és élelmiszer-előállító üzemek hulladékai és melléktermékei) véleményezés, értelmezés
területekkel.
Akkreditálási okiratszám:
NAT-1-1210/2011
Kiadás ideje:
2011-07-27
Érvényesség ideje:
2015-07-26