Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság
Debreceni Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium

(NAT-1-1546/2012)

Elérhetőségek

Cím: 4030 Debrecen, Diószegi út 30.
Tel: +36 (52) 526-295
Fax: +36 (52) 442-841
Email: molnarl@oai.hu
WEB:

Molnár Lajos
laboratóriumvezető

Akkreditált tevékenység:

  1. állati eredetű élelmiszer, alkoholmentes üdítőital, állati és növényi zsír és olaj, margarin, ásványvíz, ivóvíz (itató-víz), szikvíz, cukor (fehér), ecetkészítmény, édesipari termékek, élelmezési magvak és hántolt termények, élelmiszerek, fűszerpaprika-őrlemény, gabona magvak, őrlemények, gabona alapú termékek, kukorica, kukorica alapú termékek, kenyér müzlik, kukorica készítmények, húsok, húskészítmények, kávé (nyers), pörkölt kávé, liszt, méz, mogyoró, földimogyoró, pisztácia, fűszerek, szárított gyümölcsök, gabonafélék, sütőipari termékek, tartósított élelmiszerek, tea, tejtermékek, ízesített tejitalok, sajt, ömlesztett sajt és túró, savanyú tejkészítmények, sűrített tej, tejpor, tej, hőkezelt tej, tejföl, tejszín, tejszínkészítmények, ízesített tejtermékek, ízesített tejszínhab, savanyú tej, vaj és tojás fizikai és kémiai laboratóriumi vizsgálata;
  2. állati eredetű élelmiszerek antibakteriális gátlás és szermaradékok meghatározása;
  3. állati eredetű élelmiszerek; állati szövetek; emlős állati szövetek és szervek elváltozást mutató mintaelemei; víz (ásványvíz, forrásvíz, ivóvíz, itatóvíz, szénsavas ivóvíz, szikvíz); élelmiszerek; élelmiszerek előállítása során a velük érintkezésbe kerülő felületekről, öblítővízből, a környezetből, csomagolóanyagokról/ból vett, valamint a személyi tisztaságra irányuló higiéniai minták; élelmiszerek tálalásához alkalmazott egyszer használatos eszközök; húsok; húsalapú élelmiszerek; tej; tejpor és poralapú anyatejhelyettesítő tápszerek mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata;
  4. húsok trichinella vizsgálata;
  5. szárazanyag vagy hamu (mezőgazdasági tevékenységgel és erdőgazdálkodással összefüggő mintákból, élelmiszerből, takarmányból); előkészített minta talajból; előkészített hamu (mezőgazdasági tevékenységgel és erdőgazdálkodással összefüggő mintákból, élelmiszerből, takarmányból); mezőgazdasági tevékenységgel és erdőgazdálkodással összefüggő minták; élelmiszer és takarmány (eredeti anyag) radioanalitikai vizsgálata;
  6. állati és növényi zsírok; olajok; margarin; likőr és pálinka készítmények; alkoholmentes üdítőital; tartósított élelmiszerek; sütőipari termékek; élelmiszerek nyomelemek; ivóvíz (itatóvíz); mézes és mézes jellegű sütemények; mogyoró (pörkölt); száraztészták; tejtermékek minta-előkészítése kémiai laboratóriumi vizsgálathoz;
  7. a 3. pontban felsorolt minták minta-előkészítése mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálathoz;
  8. mezőgazdasági tevékenységgel és erdőgazdálkodással összefüggő minták; élelmiszer és takarmány (eredeti anyag) minta-előkészítése radioanalitikai laboratóriumi vizsgálathoz



Tevékenység részletezve:

  • Részletező okirat
  • Módosított részletező okirat (1)
  • Szűkített részletező okirat (1)
  • Módosított részletező okirat (2)

  • Megjegyzések:

    2012.04.18-ig Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Debreceni Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium néven akkreditálva.

    2012.11.28-án az akkreditált terület szűkítve:

    • állati és növényi zsír és olaj
    • állati eredetű élelmiszer
    • édesipari termékek, élelmiszerek, pörkölt kávé
    • húsok, húskészítmények
    • sütőipari termékek, tartósított élelmiszerek
    • tejtermékek tej, tejföl, tejszín és ízesített tejszínhab

    területeken egyes laboratóriumi vizsgálatokkal, továbbá

    • étkezési só
    • kávékészítmény, instant kávé
    • likőr- és pálinkakészítmény, mézes és mézes jellegű sütemények
    • pörkölt mogyoró, ostyák, sör, száraztészták, gyümölcs- és zöldségtermékek
    • tejtermékek fagylalt, jégkrém

    laboratóriumi vizsgálata területekkel, továbbá

    • likőr és pálinka készítmények, mézes és mézes jellegű sütemények
    • pörkölt mogyoró, száraztészták

    mintavételi, minta-előkészítési eljárások területtel.

    2013.03.13-án szabványjelzet változások átvezetése.



    Akkreditálási okiratszám:

    NAT-1-1546/2012        Kiadás ideje: 2012-02-08        Érvényesség ideje: 2016-02-07

    HÍREK

    Aktualitások

    Választás 2013

    Ügyfélfogadási rend


    Új, illetve módosított szabályzatok hatályba léptetése


    Akkreditálási követelmények megváltozása

    Akkreditálással és felügyeleti vizsgálattal kapcsolatos általános tájékoztatások

    NAT testületi hírek

    A NAT éves beszámolói


    Tájékoztatás a NAT európai szakértői értékeléséről


    Rendezvények

    Pályázati felhívások

    Egyéb hírek



    1119 Budapest, Tétényi út 82. | Postai cím: 1464 Budapest, Pf. 1581 | telefon: +36 (1) 203-3981 | fax: +36 (1) 204-5075 | nat@nat.hu.