Laboratórium Korlátolt Felelősségű Társaság
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kémiai Laboratóriuma
(NAT-1-1425/2010)
Elérhetőségek
Cím: 4401 Nyíregyháza, Árok u. 41.
Tel: +36 (30) 815-2243
Fax: +36 (42) 435-659
Email: duranyik.jozsef@antszlabor.hu
WEB:
Durányik József
Laboratóriumvezető
Akkreditált tevékenység:
-
Munkahelyi levegő mintavétele, szerves és szervetlen gázszennyezőinek vizsgálata.
-
Munkahelyi levegő mintavétele, tömeg szerinti porkoncentrációjának meghatározása, fémtartalmának atomabszorpciós vizsgálata.
-
ivóvíz mintavétele, fizikai, kémiai, bakteriológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálata.
-
Felszíni víz mintavétele, fizikai, kémiai, bakteriológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálata.
-
palackozott víz és palackozott természetes ásványvíz bakteriológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálata.
-
Művese hemodializáló folyadék előállításához használt víz mintavétele, kémiai, bakteriológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálata.
-
Művese hemodializáló folyadékának mintavétele, kémiai, bakteriológiai mikroszkópos biológiai és bakteriális endotoxin vizsgálata.
-
Természetes fürdővíz mintavétele, kémiai, bakteriológiai vizsgálata.
-
Élelmiszerek fémtartalmának vizsgálata.
-
Tartósított élelmiszerek kémiai vizsgálata (Szabad zsírtartalom, szárazanyag tartalom, klorid, összes sav, összes hamu)
-
Húskészítmények kémiai vizsgálata. (Szabad és összes zsírtartalom, nedvesség tartalom, fehérje tartalom.)
-
Tej, tejtermékek kémiai vizsgálata. (Fehérje tartalom, zsírtartalom.)
-
Hús és hústermékek, baromfi és baromfi-ipari termékek, konyhai készételek, konzervek és ezek feldolgozásához felhasznált fűszerek és adalékanyagok, technológiai segédanyagok, alacsony víztartalmú élelmiszerek bakteriológiai vizsgálata.
-
Gyorsfagyasztott élelmiszerek (növényi és állati eredetű nyers élelmiszerek) bakteriológiai vizsgálata.
-
Kenyér kémiai vizsgálata. (Savfok.)
-
Száraztészta kémiai vizsgálata. (tojástartalom)
-
Étkezési só kémiai vizsgálata. (Nátrium-klorid tartalom, kálium-jodid tartalom.)
-
Tej, tejtermékek bakteriológiai vizsgálata.
-
Gabona, gabonaipari és sütőipari termékek bakteriológiai vizsgálata.
-
Az élelmiszerek gyártása során igénybevett eszközök, gépek, tisztaságának, higiéniai állapotának felület és személyi higiénia, termékek higiéniai bakteriológiai vizsgálata.
-
Takarmányok bakteológiai vizsgálata.
Helyszíni vizsgálatok:
-
Ivóvíz, fürdővíz helyszíni analitikai vizsgálata.
-
Munkahelyi mikroklíma vizsgálata.
-
Munkahelyi belsőlégtéri világítás mérése.
Vizsgálati eredmények véleményezése az érvényben lévő előírások alapján, a vizsgálati mintáéra vonatkozóan.
Tevékenység részletezve:
Részletező okiratSzűkített részletező okirat (1)Szűkített részletező okirat (2)Szűkített részletező okirat (3)
Megjegyzések:
2012.02.22-én az akkreditált terület szűkítve:
-
Munkahelyi légtér szennyezőanyagai
területen egyes laboratóriumi vizsgálatokkal.
2012.09.12-én az akkreditált terület szűkítve:
-
Ivóvíz és felszín alatti vizek, medencés fürdővíz, hemodializáló folyadék előállításához használt víz, művese hemodializáló folyadék, palackozott víz és palackozott természetes ásványvíz, természetes fűrdővíz
területeken egyes vizsgálatokkal.
2013.01.16-án az akkreditált terület szűkítve:
területen egyes laboratóriumi vizsgálatokkal, továbbá
-
Élelmiszerek vegyi szennyezettsége és összetétele véleményezése, értelmezés
területtel.
Akkreditálási okiratszám:
NAT-1-1425/2010
Kiadás ideje:
2010-12-22
Érvényesség ideje:
2014-12-21