Laboratórium Korlátolt Felelősségű Társaság
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kémiai Laboratóriuma

(NAT-1-1425/2010)

Elérhetőségek

Cím: 4401 Nyíregyháza, Árok u. 41.
Tel: +36 (30) 815-2243
Fax: +36 (42) 435-659
Email: duranyik.jozsef@antszlabor.hu
WEB:

Durányik József
Laboratóriumvezető

Akkreditált tevékenység:

  • Munkahelyi levegő mintavétele, szerves és szervetlen gázszennyezőinek vizsgálata.
  • Munkahelyi levegő mintavétele, tömeg szerinti porkoncentrációjának meghatározása, fémtartalmának atomabszorpciós vizsgálata.
  • ivóvíz mintavétele, fizikai, kémiai, bakteriológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálata.
  • Felszíni víz mintavétele, fizikai, kémiai, bakteriológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálata.
  • palackozott víz és palackozott természetes ásványvíz bakteriológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálata.
  • Művese hemodializáló folyadék előállításához használt víz mintavétele, kémiai, bakteriológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálata.
  • Művese hemodializáló folyadékának mintavétele, kémiai, bakteriológiai mikroszkópos biológiai és bakteriális endotoxin vizsgálata.
  • Természetes fürdővíz mintavétele, kémiai, bakteriológiai vizsgálata.
  • Élelmiszerek fémtartalmának vizsgálata.
  • Tartósított élelmiszerek kémiai vizsgálata (Szabad zsírtartalom, szárazanyag tartalom, klorid, összes sav, összes hamu)
  • Húskészítmények kémiai vizsgálata. (Szabad és összes zsírtartalom, nedvesség tartalom, fehérje tartalom.)
  • Tej, tejtermékek kémiai vizsgálata. (Fehérje tartalom, zsírtartalom.)
  • Hús és hústermékek, baromfi és baromfi-ipari termékek, konyhai készételek, konzervek és ezek feldolgozásához felhasznált fűszerek és adalékanyagok, technológiai segédanyagok, alacsony víztartalmú élelmiszerek bakteriológiai vizsgálata.
  • Gyorsfagyasztott élelmiszerek (növényi és állati eredetű nyers élelmiszerek) bakteriológiai vizsgálata.
  • Kenyér kémiai vizsgálata. (Savfok.)
  • Száraztészta kémiai vizsgálata. (tojástartalom)
  • Étkezési só kémiai vizsgálata. (Nátrium-klorid tartalom, kálium-jodid tartalom.)
  • Tej, tejtermékek bakteriológiai vizsgálata.
  • Gabona, gabonaipari és sütőipari termékek bakteriológiai vizsgálata.
  • Az élelmiszerek gyártása során igénybevett eszközök, gépek, tisztaságának, higiéniai állapotának felület és személyi higiénia, termékek higiéniai bakteriológiai vizsgálata.
  • Takarmányok bakteológiai vizsgálata.


Helyszíni vizsgálatok:

  • Ivóvíz, fürdővíz helyszíni analitikai vizsgálata.
  • Munkahelyi mikroklíma vizsgálata.
  • Munkahelyi belsőlégtéri világítás mérése.


Vizsgálati eredmények véleményezése az érvényben lévő előírások alapján, a vizsgálati mintáéra vonatkozóan.
 




Tevékenység részletezve:

  • Részletező okirat
  • Szűkített részletező okirat (1)
  • Szűkített részletező okirat (2)
  • Szűkített részletező okirat (3)

  • Megjegyzések:

    2012.02.22-én az akkreditált terület szűkítve:

    • Munkahelyi légtér szennyezőanyagai

    területen egyes laboratóriumi vizsgálatokkal.

    2012.09.12-én az akkreditált terület szűkítve:

    • Ivóvíz és felszín alatti vizek, medencés fürdővíz, hemodializáló folyadék előállításához használt víz, művese hemodializáló folyadék, palackozott víz és palackozott természetes ásványvíz, természetes fűrdővíz

    területeken egyes vizsgálatokkal.

    2013.01.16-án az akkreditált terület szűkítve:

    • Élelmiszerek

    területen egyes laboratóriumi vizsgálatokkal, továbbá

    • Élelmiszerek vegyi szennyezettsége és összetétele véleményezése, értelmezés

    területtel.



    Akkreditálási okiratszám:

    NAT-1-1425/2010        Kiadás ideje: 2010-12-22        Érvényesség ideje: 2014-12-21

    HÍREK

    Aktualitások

    Választás 2013

    Ügyfélfogadási rend


    Új, illetve módosított szabályzatok hatályba léptetése


    Akkreditálási követelmények megváltozása

    Akkreditálással és felügyeleti vizsgálattal kapcsolatos általános tájékoztatások

    NAT testületi hírek

    A NAT éves beszámolói


    Tájékoztatás a NAT európai szakértői értékeléséről


    Rendezvények

    Pályázati felhívások

    Egyéb hírek



    1119 Budapest, Tétényi út 82. | Postai cím: 1464 Budapest, Pf. 1581 | telefon: +36 (1) 203-3981 | fax: +36 (1) 204-5075 | nat@nat.hu.