WESSLING Hungary Környezetvédelmi, Élelmiszerbiztonsági Egészségvédelmi és Minőségügyi Szolgáltató Kft.
Élelmiszervizsgáló Laboratórium

(NAT-1-1009/2012)

Elérhetőségek

Cím: 1047 Budapest, Fóti út 56.
Tel: +36 (1) 272-2125
Fax: +36 (1) 435-0101
Email: desi.eszter@wessling.hu
WEB: www.wessling.hu

Dési Eszter
laboratóriumvezető

Akkreditált tevékenység:

  1. Élelmiszerek, élelmiszernyersanyagok és étrend-kiegészítők érzékszervi, fizikai és kémiai vizsgálata;
  2. Növényi eredetű takarmányok kémiai vizsgálata;
  3. Zsírszegény élelmiszerek, vitaminozott élelmiszerek, különleges táplálkozási célú élelmiszerek kémiai vizsgálata;
  4. Étkezési ecetkészítmények kémiai vizsgálata;
  5. Tartósított élelmiszerek érzékszervi fizikai és kémiai vizsgálata;
  6. Gyorsfagyasztott félkész hasábburgonya, szörpök érzékszervi vizsgálata;
  7. Tej, tejtermékek és tejalapú termékek érzékszervi és kémiai vizsgálata;
  8. Tejpor kémiai vizsgálata, tej, tejszín és sűrített tej fizikai vizsgálata;
  9. Vaj, étkezési emulziók, kenhető zsírok, sűrített tej és tejpor kémiai vizsgálata;
  10. Porított tejtermékek fizikai vizsgálata;
  11. Savanyú tejkészítmények, tejföl, tejszín és ízesített tejszínhab fizikai és kémiai vizsgálata;
  12. Sajt, savópor kémiai vizsgálata;
  13. Tejszín, savanyú tej-, tejszín-készítmények és ízesített tejtermékek (tejpudingok és desszertek), sajt, ömlesztett sajt és túró fizikai vizsgálata;
  14. Sajt, ömlesztett sajt és túró, ízesített tejitalok, húsok és húsalapú élelmiszerek fizikai és kémiai vizsgálata;
  15. Halhús kémiai vizsgálata;
  16. Húsok és húsalapú élelmiszerek, szarvasmarha tőkehús, borjúhús, vágott baromfi, baromfiipari termékek, tojás érzékszervi vizsgálata;
  17. Tojás és tojástermékek, állati eredetű élelmiszerek kémiai vizsgálata;
  18. Gyümölcsök, zöldségek és termékeik fizikai, kémiai és érzékszervi vizsgálata;
  19. Paradicsomsűrítmény fizikai vizsgálata;
  20. Gyümölcs-, zöldséglevek és sűrítményeik fizikai, kémiai és érzékszervi vizsgálata;
  21. Szárított zöldségek, szárított zöldséglevelek, pörkölt földimogyoró, sózott földimogyoró, pattogatott kukorica, gabona alapú extrudált reggeli ételek érzékszervi vizsgálata;
  22. Étkezési magvak, élelmezési, takarmányozási, ipari magvak és hántolt termények érzékszervi és fizikai vizsgálata;
  23. Kókuszreszelék fizikai vizsgálata, olajos magvak, gyümölcsök és termékeik, gabona, gabona-alapú termékek kémiai vizsgálata;
  24. Gabona-feldolgozási termékek érzékszervi, fizikai és kémiai vizsgálata;
  25. Hántolt rizsek, hántolt feles sárga/zöldborsó, étkezési szárazbab, hántolt árpa, étkezési lencse fizikai vizsgálata;
  26. Száraztészták, sós és édes snack-ek, sütőipari termékek, édesipari termékek érzékszervi, fizikai és kémiai vizsgálata;
  27. Csokoládék érzékszervi vizsgálata;
  28. Mézes és mézes jellegű sütemények, szaloncukor, fagylalt, jégkrém és parfé, alkoholmentes üdítőitalok, cukor, keksz, karamellák, keménycukorkák, cukordrazsé, cukrászati termékek érzékszervi, fizikai és kémiai vizsgálata;
  29. Fagylaltporok és fagylaltsűrítmények fizikai vizsgálata;
  30. Ostyák érzékszervi és fizikai vizsgálata;
  31. Glükóz és fruktózszirupok fizikai vizsgálata;
  32. Gesztenyekészítmények, méz, állati és növényi zsírok és olajok érzékszervi, fizikai és kémiai vizsgálata;
  33. Édesítőszerek kémiai vizsgálata;
  34. Kávé és kávépótszerek érzékszervi és kémiai vizsgálata;
  35. Azonnal oldódó kávékészítmények, pörköltkávé fizikai vizsgálata;
  36. Tea, kakaópor, fűszerek és ízesítők, fűszerpaprika őrlemény érzékszervi, fizikai és kémiai vizsgálata;
  37. Szeszesitalok fizikai vizsgálata;
  38. Pálinka és pálinkakészítmények fizikai és kémiai vizsgálata,
  39. Likőr– és pálinkakészítmények érzékszervi és kémiai vizsgálata,
  40. Sör érzékszervi, fizikai és kémiai vizsgálata;
  41. Bor kémiai vizsgálata;
  42. Takarmányok fizikai és kémiai vizsgálata;
  43. Vitaminozott takarmányok, szárított gabonatörköly (DDGS) kémiai vizsgálata;
  44. Háztartási papíráruk, háztartási vegyiáruk, kozmetikai készítmények fizikai vizsgálata;
  45. Hipoklorit-tartalmú háztartási fertőtlenítőszerek kémia vizsgálata;
  46. Élelmiszerek, élelmiszernyersanyagok, zsírszegény élelmiszerek, zsírtartalmú élelmiszerek, tartósított élelmiszerek, fagylalt, jégkrém és parfé, tea és takarmányok mintaelőkészítése laboratóriumi vizsgálathoz;



Tevékenység részletezve:

  • Részletező okirat
  • Módosított részletező okirat (1)
  • Szűkített részletező okirat (1)

  • Megjegyzések:

    2012.11.14-én az akkreditált terület módosítva.

    2013.03.27-én az akkreditált terület szűkítve:

    • Takarmányok

    területen egyes laboratóriumi vizsgálatokkal, továbbá

    • Élelmiszerek, élelmiszer nyersanyagok, csecsemők és kisgyermekek számára készült feldolgozott gabona alapú élelmiszerek, különleges táplálkozási célú élelmiszerek, étrendkiegészítők, természetes ásványvíz, forrásvíz, ivóvíz, ízesített víz, ásványvíz, gyümölcs- és zöldséglevek, gyümölcsök és zöldségfélék és termékeik, étkezési magbelek, étkezési magvak és hántolt termékek, pattogatott kukorica, növényi zsírok, olajok, étolaj, kenhető zsiradékok, tartósított élelmiszerek, gesztenyekészítmények, gyümölcsdzsem, zselé, marmelád és cukrozott gesztenyekrém, kávé és kávépótszerek, édesipari termékek, jégkrémek, fagylalt, parfé, méz, cukortermékek, tej és tejtermékek, húskészítmények, baromfiipari termékek, baromfi hús, darált húsok, tojás, sütőipari termékek, malomipari termékek, gabona alapú extrudált reggeli ételek, száraztészták, fűszerek és ízesítők, szeszesitalok, sör, üdítőitalok, alkoholmentes italok, tea, nemzeti oltalom alatt álló földrajzi árujelzővel ellátott termékek, átmeneti nemzeti oltalom alatt álló földrajzi árujelzővel ellátott termékek, ecet, étkezési ecetsav, aszalványok, halászati termékek, étkezési só, vitaminozott élelmiszerek, sós és édes snack-ek, sütőipari termékek vizsgálati eredményeinek véleményezése, értelmezése

    területtel.



    Akkreditálási okiratszám:

    NAT-1-1009/2012        Kiadás ideje: 2012-04-18        Érvényesség ideje: 2016-04-17

    HÍREK

    Aktualitások

    Választás 2013

    Ügyfélfogadási rend


    Új, illetve módosított szabályzatok hatályba léptetése


    Akkreditálási követelmények megváltozása

    Akkreditálással és felügyeleti vizsgálattal kapcsolatos általános tájékoztatások

    NAT testületi hírek

    A NAT éves beszámolói


    Tájékoztatás a NAT európai szakértői értékeléséről


    Rendezvények

    Pályázati felhívások

    Egyéb hírek



    1119 Budapest, Tétényi út 82. | Postai cím: 1464 Budapest, Pf. 1581 | telefon: +36 (1) 203-3981 | fax: +36 (1) 204-5075 | nat@nat.hu.