Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság
Székesfehérvári Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium
(NAT-1-1514/2011)
Elérhetőségek
Cím: 8000 Székesfehérvár, Csíkvári út 15-17.
Tel: +36 (22) 511-160/103. mellék
Fax: +36 (22) 502-063
Email: szentkeresztit@nebih.gov.hu
WEB:
Szentkereszti Tibor
laboratóriumvezető
Akkreditált tevékenység:
-
élelmiszerek, élelmiszer nyersanyagok: alkoholmentes üdítőitalok, cukor, édesipari termékek, fagylaltporok, fűszerek, fűszerpaprika, gabonaipari termékek, olajmagvak, élelmezési-, takarmányozási-, és ipari magvak, hántolt termények, gyümölcs és zöldségtermékek, hús és hústermékek, sütőipari termékek, száraztészta, sör, likőr- és pálinka készítmények, tartósított termékek, tea, kakaó, kávé, tej és tejtermékek, étkezési olajok és zsírok, élelmiszerek érzékszervi, fizikai és kémiai laboratóriumi vizsgálata,
-
tej antibakteriális gátlóanyag vizsgálata,
-
ivóvíz, ivóvízként vizsgált, illetve emberi fogyasztásra kerülő vízféleségek (felszín alatti víz, természetes ásványvíz, gyógyvíz, forrásvíz, szikvíz, dúsított, ízesített vagy dúsított és ízesített víz, állati itatóvíz) érzékszervi, fizikai, kémiai laboratóriumi vizsgálata,
-
takarmányok érzékszervi, fizikai, mikroszkópiai, kémiai laboratóriumi vizsgálata,
-
takarmányok makro-, mikro- és toxikuselem-tartalmának, növényvédőszermaradék (OP, OC), PCB valamint mikotoxin tartalmának meghatározása,
-
élelmiszerek, takarmányok, mezőgazdasági tevékenységgel és erdőgazdálkodással összefüggő minták radioanalitikai vizsgálata,
-
élelmiszerek, takarmányok és alapanyagaik, húsok és hústermékek, tej, cukor, izoszörp, sör, alkoholmentes üdítőitalok, ivóvíz, ivóvízként vizsgált, illetve emberi fogyasztásra kerülő vízféleségek (felszín alatti víz, természetes ásványvíz, gyógyvíz, forrásvíz, szikvíz, dúsított, ízesített vagy dúsított és ízesített víz, állati itatóvíz), állati eredetű élelmiszerek, élelmiszeripari higiéniai minták, mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálata,
-
baromfitenyésztéssel kapcsolatos állategészségügyi környezeti mintákból Salmonella fajok kimutatása ,
-
vágóállatok húsának és hústermékeinek Trichinella vizsgálata,
-
állati eredetű élelmiszerek antibakteriális gátlóanyag vizsgálata, valamint szulfonamid maradékok meghatározása,
-
ivóvíz, ivóvízként vizsgált, illetve emberi fogyasztásra kerülő vízféleségek (felszín alatti víz, természetes ásványvíz, gyógyvíz, forrásvíz, szikvíz, dúsított, ízesített vagy dúsított és ízesített víz, állati itatóvíz) helyszíni kémiai vizsgálata,
-
ivóvíz, ivóvízként vizsgált, illetve emberi fogyasztásra kerülő vízféleségek (felszín alatti víz, természetes ásványvíz, gyógyvíz, forrásvíz, szikvíz, dúsított, ízesített vagy dúsított és ízesített víz, állati itatóvíz,) mintavétele,
-
olajmagvak, élelmezési és takarmányozási, ipari magvak és hántolt termények, állati és növényi zsírok, olajok, tartósított termékek, húsok és húsalapú élelmiszerek, tej és tejtermékek, gyorsfagyasztott élelmiszerek, élelmiszerhigiéniai felületi minta vizsgálataihoz kapcsolódó minták előkészítése
Tevékenység részletezve:
Részletező okiratMódosított részletező okirat (1)Szűkített részletező okirat (1)Szűkített részletező okirat (2)Szűkített részletező okirat (3)
Megjegyzések:
2012.04.18-ig Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Székesfehérvári Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium néven akkreditálva.
2012.11.28-án az akkreditált terület szűkítve:
-
Fűszerek
-
Hús és hústermékek
-
Méz
-
Tartósított termékek
-
Tea
-
Élelmiszerek
-
állati eredetű élelmiszerek
területeken egyes laboratóriumi vizsgálatokkal.
2013.01.16-án az akkreditált terület szűkítve:
-
Élelmiszerek (állati eredetű élelmiszerek) laboratóriumi vizsgálata
-
takarmányok, élelmiszerek, vizsgálati eredményeinek, valamint élelmiszerekben előforduló egyes szennyezőanyagok és takarmányokban előforduló nem kívánatos anyagok vizsgálati eredményeinek véleményezése, értelmezése,
-
ivóvíz, ivóvízként vizsgált, illetve emberi fogyasztásra kerülő vízféleségek (felszín alatti víz, természetes ásványvíz, gyógyvíz, forrásvíz, szikvíz, dúsított, ízesített vagy dúsított és ízesített víz, állati itatóvíz) érzékszervi, fizikai, kémiai és mikrobiológiai vizsgálati eredményeinek véleményezése, értelmezése,
-
környezeti minták Salmonella vizsgálati eredményeinek véleményezése, értelmezése
területekkel.
2013.07.10-én az akkreditált terület szűkítve:
-
Méz, Száraz anyag vagy hamu (élelmiszer, takarmány és mezőgazdasági tevékenységgel összefüggő mintákból), Előkészített minta (talajból), Előkészített hamu (élelmiszer, takarmány és mezőgazdasági tevékenységgel összefüggő mintákból), Élelmiszerek, takarmányok, mezőgazdasági tevékenységgel összefüggő minták (eredeti anyag), Sütőipari termékek, Tartósított termékek (gyorsfagyasztott élelmiszerek), Margarin, Gabonafélék, hüvelyesek és termékeik laboratóriumi vizsgálata
területekkel, illetve
-
Sör, Likőr- és pálinkakészítmények, Élelmiszerek (zsírtartalmú élelmiszerek), Élelmiszerek (növényi eredetű élelmiszerek), Takarmányok, Húsok és hústermékek, Ivóvíz, ivóvízként vizsgált, illetve emberi fogyasztásra kerülő vízféleségek (felszín alatti víz, természetes ásványvíz, gyógyvíz, forrásvíz, szikvíz, dúsított, ízesített vagy dúsított és ízesített víz, állati itatóvíz), Élelmiszeripari higiéniai minták
területeken egyes laboratóriumi vizsgálatokkal, továbbá
-
Élelmiszerek, takarmányok, mezőgazdasági tevékenységgel és erdőgazdálkodással összefüggő minták mintavétele, minta-előkészítése
területekkel, illetve
területen egyes mintavételi, minta-előkészítési eljárásokkal.
Akkreditálási okiratszám:
NAT-1-1514/2011
Kiadás ideje:
2011-10-05
Érvényesség ideje:
2015-10-04