Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság
Élelmiszer Mikrobiológiai Nemzeti Referencia Laboratórium
(NAT-1-1656/2011)
Elérhetőségek
Cím: 1095 Budapest, Mester utca 81.
Tel: +36 (1) 456-3010/139
Fax: +36 (1) 216-1574
Email: lanczz@oai.hu
WEB:
Dr. Sréterné dr. Lancz Zsuzsanna
laboratóriumvezető
Akkreditált tevékenység:
-
élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata;
-
élelmiszer előállítása során felhasznált ivóvíz mikrobiológiai vizsgálata;
-
higiéniai minták mikrobiológiai vizsgálata;
-
állati eredetű minták mikrobiológiai vizsgálata;
-
baktériumtörzsek antimikrobiális rezisztencia vizsgálata;
-
Salmonella törzsek típus meghatározása;
-
elsődleges termelési szakasz környezeti mintái Salmonella vizsgálat;
-
genetikailag módosított szervezetek minőségi és mennyiségi vizsgálata élelmiszerekben és takarmányokban, vetőmagban;
-
élelmiszerek biológiai és entomológiai vizsgálata;
-
nagygomba fajok azonosítása élelmiszerekből;
-
gyógynövények entomológiai vizsgálata;
-
fertőtlenítőszerek mikrobiológiai hatékonyságának vizsgálata;
-
gyógyszergyári alap- és segédanyagok mikrobiológiai vizsgálata (Salmonella);
-
mikrobák által termelt toxinok kimutatása élelmiszerekből, higiéniai mintákból és tenyészetekből;
-
az előzőekben felsorolt tevékenységekhez kapcsolódó mintaelőkészítési eljárások;
-
az előzőekben felsorolt tevékenységekhez kapcsolódó, a mintára vonatkoztatott vélemény vagy értelmezés készítése jogszabályok, illetve szakmai előírásokkal való összehasonlítás alapján.
Tevékenység részletezve:
Részletező okiratMódosított részletező okirat (1)Módosított részletező okirat (2)Módosított részletező okirat (3)
Megjegyzések:
2012.04.18-ig Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer Mikrobiológiai Nemzeti Referencia Laboratórium néven akkreditálva.
2012.11.14-én visszavont szabvány jelölések átvezetése.
2013.07.10-én szabvány jelzet változások átvezetése.
Akkreditálási okiratszám:
NAT-1-1656/2011
Kiadás ideje:
2011-07-27
Érvényesség ideje:
2015-07-26