Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság
Veszprémi Regionális Élelmiszerlánc-mikrobiológiai Laboratórium

(NAT-1-1533/2011)

Elérhetőségek

Cím: 8200 Veszprém, Dózsa György út 33.
Tel: +36 (88) 579-268
Fax: +36 (88) 422-468
Email: scheilye@oai.hu
WEB:

Bereczné dr. Scheily Éva
laboratóriumvezető

Akkreditált tevékenység:

  • élelmiszerek: tej és tejtermékek, hús és húskészítmények, hal és halkészítmények, sör, ivóvíz, teljes konzerv, ezek nyersanyagainak, valamint adalékanyagainak és technológiai segédanyagainak mikrobiológiai vizsgálata,
  • élelmiszerek gyártásával kapcsolatos higiéniai minták mikrobiológiai vizsgálata,
  • vágott állatok testfelületének higiéniai mikrobiológiai vizsgálata,
  • állati eredetű élelmiszerek antibakteriális maradékanyagainak vizsgálata,
  • baromfitenyésztéssel kapcsolatos minták (bélsár, tampon) Salmonella jelenlétére irányuló mikrobiológiai vizsgálata,
  • élelmiszerek, élelmiszer nyers-, adalék-, és technológiai segédanyagok mintáinak, élelmiszerek gyártásával kapcsolatos higiéniai mintáknak, emlős vágóállatok izom-, zsigeri- és elváltozást hordozó mintáinak,  valamint  húsvizsgálati kiegészítő bakteriológiai vizsgálati minták, baromfitenyésztéssel kapcsolatos higiéniai minták előkészítése laboratóriumi mikrobiológiai vizsgálathoz, állati eredetű élelmiszer minták előkészítése antibakteriális maradékanyagainak vizsgálatához, állati eredetű  izomminták, hústermék-minták  előkészítése trichinella  vizsgálathoz



Tevékenység részletezve:

  • Részletező okirat
  • Módosított részletező okirat (1)
  • Módosított részletező okirat (2)
  • Szűkített részletező okirat (1)

  • Megjegyzések:

    2012.04.18-ig Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Veszprémi Regionális Élelmiszerlánc-mikrobiológiai Laboratórium néven akkreditálva.

    2012.11.14-én visszavont szabvány jelzetek átvezetése.

    2013.07.31-én az akkreditált terület szűkítve:

    • Cukor
    • Emlős vágóállatok izom-, zsigeri- és elváltozást hordozó mintái
    • Emlős vágóállatok és lőtt vadak izommintái, valamint az ezekből készült hústermékek

    laboratóriumi vizsgálata területekkel, továbbá

    • Húskészítmények

    területen egyes laboratóriumi vizsgálatokkal.



    Akkreditálási okiratszám:

    NAT-1-1533/2011        Kiadás ideje: 2011-10-19        Érvényesség ideje: 2015-10-18

    HÍREK

    Aktualitások

    Választás 2013

    Ügyfélfogadási rend


    Új, illetve módosított szabályzatok hatályba léptetése


    Akkreditálási követelmények megváltozása

    Akkreditálással és felügyeleti vizsgálattal kapcsolatos általános tájékoztatások

    NAT testületi hírek

    A NAT éves beszámolói


    Tájékoztatás a NAT európai szakértői értékeléséről


    Rendezvények

    Pályázati felhívások

    Egyéb hírek



    1119 Budapest, Tétényi út 82. | Postai cím: 1464 Budapest, Pf. 1581 | telefon: +36 (1) 203-3981 | fax: +36 (1) 204-5075 | nat@nat.hu.