Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság
Miskolci Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium

(NAT-1-1664/2012)

Elérhetőségek

Cím: 3534 Miskolc, Stadion utca 39/A.
Tel: +36 (46) 379-096
Fax: +36 (46) 532-309
Email: bazella@t-online.hu; kadlotnee@oai.hu
WEB:

Kadlótné Vékony Edit
laboratóriumvezető

Akkreditált tevékenység:

  • ivóvíz, palackozott természetes ásványvíz, forrásvíz, szénsavas ivóvíz, szikvíz, palackozott víz, felszín alatti víz mikrobiológiai vizsgálata;
  • élelmiszerek (állati eredetű szövetek, hőkezeléssel tartósított teljes konzervek, tej, húsok és húsalapú élelmiszerek, sör) takarmányok, élelmiszerrel érintkező felületek, környezet-higiéniai minták mikrobiológiai vizsgálata;
  • húsok és húskészítmények trichinella jelenlétének vizsgálata;
  • mezőgazdasági tevékenységgel és erdőgazdálkodással összefüggő minták, élelmiszer, takarmány (eredeti anyag, szárazanyag vagy hamu), talaj (előkészített minta), radioanalitikai vizsgálata;
  • ivóvíz, palackozott, természetes ásványvíz, forrásvíz, szénsavas ivóvíz, szikvíz, palackozott víz, felszín alatti víz fizikai, kémiai és érzékszervi vizsgálata;
  • növényi eredetű élelmiszerek mikotoxin tartalmának vizsgálata;
  • takarmányok fizikai, kémiai és érzékszervi vizsgálata, takarmányadalékok kémiai vizsgálata;
  • élelmiszerek (növényi és állati zsírok és olajok, étkezési olajemulziók, kenhető zsírok margarinok, tej, tejtermékek, ízesített tejitalok, tejpor, sűrített tej, vaj, savanyú tejkészítmények, tejföl, tejszín, tejszínkészítmények, ízesített tejszínhab, sajt, ömlesztett sajt, túró, túrókészítmények, gomolya, élelmiszerekből kivont zsírok, zsírtartalmú élelmiszerek, tenger gyümölcsei, alkoholmentes italok, édes-, sütő- és tartósítóipari termékek, tartósított termékek, tej, üdítők, gyümölcsök, gyümölcs- és zöldséglevek, sűrítmények, almalésűrítmény, pulpok, rostos levek, savanyúságok, gyümölcs- és zöldségtermékek, dzsemek, lekvárok, édességek, csokoládék, zsíremulziók és ezt tartalmazó termékek, tejzsír és kakaóvaj alapú termékek, előrecsomagolt élelmiszerek, búza, búzaliszt, búzadara, gabona és gabonaőrlemények, gabonafélék őrléséből származó lisztek, rozsliszt, élelmezési és takarmányozási, ipari magvak és hántolt termények, száraztészták, tojáslé, tojáspor, tojástermékek, étkezési tojás, sütőipari termékek, állati eredetű élelmiszerek, húsipari termékek, hús és hústermékek, húskészítmények, húsok és húsalapú élelmiszerek, élelmiszerrel érintkező felületek, tea, kávé, instant kávé, pörköltkávé, azonnal oldódó kávékészítmények, kakaópor, sör, likőr- és pálinkakészítmények, szesz(etilalkohol), bor, cukor, cukrászati termékek, édesipari termékek, fagylaltporok és fagylaltsűrítmények, kekszek, ostyák, méz, fűszerpaprika, fűszerek, chilipor, paprika alapú termékek,  ízesítők és gyógynövények, étkezési só, színezett élelmiszerek) fizikai és kémiai laboratóriumi vizsgálata;
  • ivóvíz, felszín alatti víz helyszíni fizikai és kémiai vizsgálata;
  • élelmiszerek (növényi és állati zsírok és olajok, zsírtartalmú élelmiszerek, tej, tejtermékek, tejzsír és kakaóvaj alapú élelmiszerek, tojáslé, tojáspor), takarmányok, élelmezési-, takarmányozási-,és ipari magvak és hántolt termények minta-előkészítése kémiai vizsgálathoz;
  • higiéniai minták, állati és növényi zsírok és olajok minta-előkészítése;
  • élelmiszerek, takarmányok, mezőgazdasági és erdőgazdálkodással összefüggő minták, élelmiszer, takarmány előkészítése radioanalitikai vizsgálathoz;
  • ivóvíz, felszín alatti víz mintavétele kémiai és mikrobiológiai vizsgálatokhoz, kezelése és tartósítása;
  • mezőgazdasági tevékenységgel és erdőgazdálkodással összefüggő minták (talaj, biológiai minták, víz) mintavétele;
  • élelmiszer mikrobiológiai minősítésének, konzervek tartósítási próbájának, ivóvíz, természetes ásvány-, ivó-, és forrásvíz vizsgálati eredményeinek, élelmiszerek egyéb 10 napnál hosszabb felezési idejű radioizotóp (elsősorban 134Cs, 137Cs) tartalmának, állati eredetű élelmiszerek OC peszticid maradék tartalmának, élelmiszerek mikotoxin tartalmának, fém tartalmának és szulfonamid származék tartalmának véleményezése, értelmezése



Tevékenység részletezve:

  • Részletező okirat
  • Módosított részletező okirat (1)
  • Szűkített részletező okirat (1)
  • Módosított részletező okirat (2)
  • Bővített részletező okirat (1)
  • Szűkített részletező okirat (2)

  • Megjegyzések:

    2012.04.18-ig Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Miskolci Regionális Élelmiszerlánc Laboratórium néven akkreditálva.

    2012.11.28-án az akkreditált terület szűkítve:

    • élelmiszerek (kukorica és kukorica alapú termékek) takarmány-alapanyagok, takarmány-keverékek
    • Tej és tejtermékek

    mikotoxin tartalmának laboratóriumi vizsgálata területekkel, illetve

    • Növényi eredetű élelmiszerek, takarmány-alapanyagok, takarmánykeverékek
    • Takarmányok
    • Élelmiszerek

    területeken egyes laboratóiumi vizsgálatokkal.

    2013.03.13-án szabvány jelzet változások átvezetése.

    2014.01.15-én az akkreditált terület bővítve.

    2014.02.26-án az akkreditált terület szűkítve:

    • Ivóvíz, palackozott, természetes ásványvíz, szénsavas ivóvíz, szikvíz, palackozott víz, felszín alatti víz
    • Élelmiszerek és takarmányok
    • Húsok és húsalapú élelmiszerek, élelmiszerrel érintkező felületek
    • Hús és hústermékek

    egyes laboratóriumi vizsgálatokkal, továbbá

    • Élelmiszerek és takarmányok

    területen bizonyos mintvételi, minta-előkészítési eljárással.



    Akkreditálási okiratszám:

    NAT-1-1664/2012        Kiadás ideje: 2012-01-11        Érvényesség ideje: 2016-01-10

    HÍREK

    Aktualitások

    Ügyfélfogadási rend


    Új, illetve módosított szabályzatok hatályba léptetése


    Akkreditálási követelmények megváltozása

    Akkreditálással és felügyeleti vizsgálattal kapcsolatos általános tájékoztatások

    NAT testületi hírek

    A NAT éves beszámolói


    Tájékoztatás a NAT európai szakértői értékeléséről


    Rendezvények

    Pályázati felhívások

    Egyéb hírek



    1119 Budapest, Tétényi út 82. | Postai cím: 1464 Budapest, Pf. 1581 | telefon: +36 (1) 203-3981 | fax: +36 (1) 204-5075 | nat@nat.hu.