gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
2020.03
  1. H
  2. K
  3. Sz
  4. Cs
  5. P
  6. Szo
  7. V
  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7. 1
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  6. 7
  7. 8
  1. 9
  2. 10
  3. 11
  4. 12
  5. 13
  6. 14
  7. 15
  1. 16
  2. 17
  3. 18
  4. 19
  5. 20
  6. 21
  7. 22
  1. 23
  2. 24
  3. 25
  4. 26
  5. 27
  6. 28
  7. 29
  1. 30
  2. 31
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
Pályázat két Templom téri ingatlan együttes értékesítésére
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Budaörs Város Önkormányzat kétfordulós, nyilvános pályázatot hirdet a tulajdonában álló, Budaörs, Templom tér 17. szám alatti ingatlanban található 173 m2 alapterületű iroda, valamint egy 87 m2 alapterületű, lakás megnevezésű ingatlanok együttes értékesítésére.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

41/2020.(II.26.) ÖKT számú határozata alapján

 

kétfordulós, nyilvános pályázatot hirdet

a Budaörs, 115 helyrajzi számú, természetben a Budaörs, Templom tér 17. szám alatti ingatlanban található Budaörs Város Önkormányzatának tulajdonában álló

115/A/1 helyrajzi számú, 173 m2 alapterületű, „iroda” megnevezésű, valamint a

115/A/2 helyrajzi számú, 87 m2 alapterületű, „lakás” megnevezésű

 ingatlanok együttes értékesítésére

 

 

1. A pályázat tárgya:

Budaörs Város Önkormányzata együttesen, bérleti, illetve jogcím nélküli használattal terhelten értékesíteni kívánja a Budaörs, 115 helyrajzi számú, természetben a Budaörs, Templom tér 17. szám alatti épületben található, Budaörs Város Önkormányzata tulajdonában álló 115/A/1 és 115/A/2 helyrajzi számú ingatlanokat.

 

 

2. Az ingatlanok bemutatása:

 

Telek:

-        Területe: 731 m2

-        Téglalap alakú, 1,30-1,90 m magas tömör kő- és tégla kerítéssel és épülettel bekerített. A Templom tér felől személy- és kétszárnyú gépkocsi bejárati kapuja van. Felszíne a Szabadság úttól az Ébner György köz felé kb. 1,50 m-t, kb. 3 %-ot lejt. A lakóházon kívül a telken két db gépkocsi tároló található, melyből Budaörs Város Önkormányzatának tulajdonát egy db 28 m2 alapterületű gépkocsi tároló képezi, amely a 115/A/2 helyrajzi számú albetéthez tartozik. A 115/A/1 hrsz-ú ingatlan tulajdoni lapján szereplő 64 m2-es melléképület elbontásra került, helyén beton térburkolat van.

-        Összközműves, elektromos áram, vezetékes víz, csatorna és gázvezeték van.

-        Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének Budaörs város egyes területeire vonatkozó helyi építési szabályzata 24/2014.(IX.29.) önkormányzati rendeletében foglaltak szerint az ingatlan övezeti besorolása Vt-Tt/1 (Templom tér intenzív, zártsorú településközpont). Az övezetben a legkisebb kialakítható telekterület 300 m², beépítési mérték 70%, bruttó szintterületi mutató 2,1 m²/m², terepszint alatti beépítés mértéke 10%, legkisebb zöldfelület mérték 15%.

 

Az ingatlanokat magába foglaló lakóház:

Az épület 3 albetétből áll: 2 albetét Budaörs Város Önkormányzata tulajdonában, 1 albetét magánszemély tulajdonában van. 

 

 

A Szabadság út és a Templom tér sarkán álló lakóház 1860. körül épült, a főút felől zártsoros beépítéssel, kő és tégla sávalapozással, szigeteletlen, vegyes kő és égetett agyagtégla felmenő falazattal, tégla dongaboltozatú pince, poroszsüveg közbenső, fagerendás záró födémszerkezettel. Az ereszcsatorna gyenge állapotú, hullámos. Az utcai és a belső homlokzat vakolt, színezett, a szigetelés hibái, a felhúzódó talajnedvesség miatt a lábazat és a homlokzat 30 %-ban vakolathiányos. Az épület tetőszerkezete fagerendás. A cserepek közepes állapotúak, a tetőszerkezet kissé hullámos, helyenként beázott. A bádogos szerkezetek horganyzott acéllemezből készültek. Az épület nyílászárói vegyesen régi, gerébtokos, fakeretes, egyszeres üvegezésűek, ill. részben hőszigetelt üvegezésűek. A belső lépcső egykarú, fagerendás szerkezet, helyenként mozog.

Az épület beállt, a teherviselő szerkezeteken süllyedésre, alaptörésre, a teherbírás csökkenésére utaló, azonnali beavatkozást igénylő jelek nem láthatók. A lakóház általános állapota gyenge, további folyamatos állagmegőrzés, karbantartás, a szigetelési hiányosságok és a tető beázás megszüntetése, felújítás szükséges.

A lakóház udvara, a térburkolat és a padlás osztatlan közös tulajdonban vannak, értékük a közös tulajdoni hányadban megjelenik.

 

Az épület Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testülete Budaörs Város Településképének védelméről szóló 28/2017.(IX.21.) önkormányzati rendelete alapján helyi védett épület a Templom műemléki környezetében, amelyre a rendelet a következő általános előírásokat tartalmazza:

 

-        A védett értékekre alkalmazni kell a jelen rendelet vonatkozó egyéb településképi követelményeit.

 

-        Ha jelen rendelet 2. számú melléklete nem jelöli, hogy csak a telek egy része védett, akkor a telek teljes egészében védelem alatt áll.

 

-        Amennyiben az épületrész védett, a telken lévő egyéb épületek átalakításakor, bővítésekor illetve új épülettel való beépítése estén illeszkedni kell a védett épületrészhez.

 

-        Azon építési tevékenység, mely a védett érték létét, állagát veszélyezteti, vagy károsítását jelenti, közérdeket sért.

 

-        A védett érték korszerűsítését, átalakítását, bővítését a védettség nem zárja ki, de az épület védettségre okot adó jellegzetességei nem változtathatók meg.

 

-        Védett érték károsítása nem megengedett, azaz minden olyan beavatkozás, ami a védett érték teljes, vagy részleges megsemmisülését, építészeti karakterének részleges vagy teljes előnytelen megváltoztatását, általános esztétikai, szerkezeti értékcsökkenését eredményezi.

 

-        Védett épületen klímaberendezés közterületről látható módon nem helyezhető el.

 

-        Védett építményt elbontani nem lehet.

 

-        Védett építmény bontása kizárólag a védelem megszűntetését követően lehetséges, a bontást megelőzően az építményről részletes dokumentációt kell készíteni, valamint lehetőség szerint meg kell őrizni az értékes építészeti elemeket, tárgyakat.

 

A rendelt Budaörs Város Önkormányzata honlapján (www.budaors.hu) teljes terjedelemben megtalálható, tekintettel arra, hogy vannak eljárásokhoz kötött előírások is a helyi védett épületekre.

 

 

Környezet

 

Beépítettség

Sarok beépítésű épület

Utca burkolata

Aszfalt és Viacolor díszburkolat

Járda

Aszfalt és Viacolor díszburkolat

Parkolás

Utcán és az ingatlan területén

Közösségi közlekedési megálló

5 percen belül elérhető

Alapellátást szolgáló bevásárlási lehetőség

5 percen belül elérhető

Környezeti terhelés

Közepes

 


Az épület jellemzői

 

Szintszám

Pince + Földszint + 1 emelet

Építési év

Kb. 1860.

Alapozás

Sávalapozás

Függőleges teherhordó szerkezet

Kő és tégla vegyes falszerkezet

Födémek

Tégla dongaboltozatos és sík pincefödém, szilárd közbenső, fagerendás zárófödém

Tető kialakítása, héjalása

Magastető, cserép héjalás

Műszaki állapota, szemrevételezéssel

Gyenge 35 %

Homlokzati repedések, süllyedés

Hajszálrepedések, felületi repedések, falnedvesség, vizesedés, vakolat leválás

Pince állapota, bejárat magassága

Vizes, bejárat 1,90 - 1,70 m

Padlás állapota

Korábbi beázás nyoma látszik

Elektromos energia

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva

Vízellátás

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva

Gázvezeték

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva

Csatorna

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva

Szemétszállítás

Közüzemi szolgáltatás

 

 

A Kiíró Önkormányzat részére 2019. július hónapban az épület utcai, udvari homlokzat, valamint tetőfelújítására adott indikatív ajánlat alapján ezen munkálatok elvégzésének becsült költsége 106.551.016 Ft + 27 % Áfa, azaz bruttó 135.319.790 Ft.

 

Becslésünk szerint az eltelt időszakban a bekerülési költség kb. 10 %-kal növekedett. Erre tekintettel a felújítási munkálatok elvégzésének becsült költsége a 10%-kal történő emelést követően: 117.206.118 Ft + 27 % Áfa, azaz bruttó 148.851.769 Ft, kerekítve 149.000.000 Ft.

115/A/1 helyrajzi számú albetét:

Az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint a földszint 1. szám alatt található, 173 m2 alapterületű, „iroda” megnevezésű nem lakás céljára szolgáló helyiség, a társasházi alapító okirat szerint a hozzá tartozó 72 m2 alapterületű pincével és 64 m2 területű melléképülettel, 5.200/10.000 tulajdoni hányaddal. (A 64 m2 alapterületű melléképület ténylegesen már nincs meg, az ingatlan-nyilvántartásból még nem került törlésre, mely ingatlan-nyilvántartási átvezetésére a pályázat nyertese köteles.)

 

-        Az albetét 44 m2 területű része jelenleg Orvosi rendelőként működik, bérlője a Dermamedic Kft.. A Kft. jelenleg hatályos, határozott idejű bérleti szerződés alapján Orvosi rendelőt üzemeltet a helyiségrészben. A bérleti szerződés lejárata: 2020.10.01. A bérleti szerződés a pályázatra tekintet nélkül fennmarad, tehát Budaörs Város Önkormányzata nem köteles a bérleti szerződést megszüntetni.

 

Az Orvosi rendelő udvari, külön bejáratú. Földszinti, az ingatlan-nyilvántartás szerint „iroda” megnevezésű albetétből gipszkarton falakkal választották le. Biztonsági bejárati ajtó vezet a váróba, majd a rendelőbe. A helyiségcsoportban padlófűtés van, a tárgyi helyiségrészt a funkciónak megfelelően alakították ki. Az ablakok fakeretes, spalettás, régi típusúak, a beltéri ajtók közepes minőségűek. Fűtésre Immergas fali gázkazán és padlófűtés van beépítve, a melegvizet alsó beépítésű elektromos bojler szolgáltatja. A falon, a szigetelés hibája miatt falnedvesség, vakolat leválás látszik.

 

 

Az Orvosi rendelő adatai

Alapterülete

44,41 m2

Belmagassága

3,31 m

Tájolás

Ablakok a Templom tér felé

Épületen belüli elhelyezkedése

Földszinten, személy bejárat az utcáról, udvari lépcsőn keresztül, 4 + 2 lépcső felfelé

Tulajdonos

Budaörs Város Önkormányzata 1/1

Bérlő

Dermamedic Egészségügyi Kft., Dr. Nagy Zsuzsa, 2020. október 01-ig.

Elektromos energia

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva, mérőóra van

Vízellátás

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva

Fűtés

Gáz kombi falikazán (Immergas), padlófűtés

Melegvíz

Gáz kombi falikazán (Immergas) és elektromos bojler

Gázvezeték

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva

Csatorna

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva

Szemétszállítás

Közüzemi szolgáltatás

Alaprajzi eltérés

Nincs

Felületképzések típusa

Közepes

Felületképzések állapota

Közepes, falnedvesség 0,30-0,50 m-ig

 

Az Orvosi rendelő helyiségstruktúrája és felületképzések

Váró

Járólap

Festett

Padlófűtés

Rendelő

Járólap

Csempe + festett

Padlófűtés

Raktár

Járólap

Festett

Fali gázkazán

WC

Járólap

Festett

 

 

 

-        A helyiség fennmaradó 129 m2 területű részének, továbbá az albetéthez a társasházi alapító okirat szerint tartozó 72 m2 alapterületű pincének a bérlője az OFFICINA Patika Kereskedelmi Bt. A Bt. 10 éves, határozott időtartamra kötött bérleti szerződés alapján Gyógyszertárat üzemeltet a helyiségrészben. A bérleti szerződés lejárata: 2023. 06.01. A bérleti szerződés a pályázatra tekintet nélkül fennmarad, tehát Budaörs Város Önkormányzata nem köteles a bérleti szerződést megszüntetni. 

 

A Gyógyszertár bejárata a Szabadság út felől három lépcsőn közelíthető meg, akadálymentes bejárat az udvar felől lehetséges. A felületképzések gyenge - közepes állapotban vannak, a körítő falakon 0,30-0,50 m-ig falnedvesség nyomai látszanak. Fűtésre a pincében elhelyezett FÉG fali gázkazán szolgál, a hőleadók öntöttvas radiátorok. A melegvizet 120 és 200 l-es elektromos bojlerek állítják elő. Az udvar felől gazdasági bejárat szolgál az áruszállításra. Az ablakok régi típusú, fakeretes, egyszeres üvegezésűek, gyenge állapotban. A járólap burkolat és az álmennyezet, beépített világítással, közepes állapotban van. A többi helyiség burkolata gyenge, korszerűtlen, tiszta állapotú.

A pincék az udvari közlekedőből jobbra és balra közelíthetők meg. Padlóburkolatuk járólap, a falakon nedvesség látszik, mindkét pincében folyamatosan elektromos párátlanító készülékek működnek.

 

 

A Gyógyszertár adatai

Alapterülete

Gyógyszertár földszint: 128,53 m2,

pincék (2 db): 71,92 m2

Belmagassága

Földszint: 3,41 m, az álmennyezet alatt 2,90 m, pince: 2,39-2,68 m

Tájolás

Utcai és udvari bejárat

Épületen belüli elhelyezkedése

Földszinten és pinceszinten

Tulajdonos

Budaörs város Önkormányzata 1/1

Bérlő

OFFICINA Patika Kereskedelmi Bt., Dr. Endreffy Judit 2023. június 01-ig

Elektromos energia

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva, mérőóra van

Vízellátás

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva, vízóra van

Fűtés

Gáz falikazán a pincében

Melegvíz

Elektromos bojler 120 és 200 l-es

Gázvezeték

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva, mérőóra van

Csatorna

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva

Szemétszállítás

Közüzemi szolgáltatás

Alaprajzi eltérés

Nincs

Felületképzések típusa

Gyenge - közepes

Felületképzések állapota

Közepes, falnedvesség a pincében és a földszinten

 

 

A Gyógyszertár helyiségstruktúrája és felületképzések

Helyiség

Padló

Fal

Megjegyzések

Előtér, közlekedő

Kőlap + PVC

Műanyag lambéria + festett

 

Iroda

PVC

Tapéta

 

Officina

Járólap

Festett

Álmennyezet 2,90 m

Labor

Mettlachi

Csempe + festett

 

Mosogató

Mettlachi

Csempe + festett

200 l-es elektromos bojler

Közlekedő

Mettlachi

Csempe + festett

 

Zuhanyozó

Mettlachi

Csempe + festett

 

WC 1 és WC 2

Mettlachi

Csempe + festett

 

Raktár

PVC

Festett

120 l-es elektromos bojler

Raktár

Mettlachi

Festett

 

 

Pince jobb és bal oldal

Helyiség

Padló

Fal

Megjegyzések

Helyiségek

Járólap

Kő és tégla, részben vakolt

FÉG fali gázkazán, melegvizes radiátorok. Belmagasság 2,39-2,68 m

 

 

115/A/2 helyrajzi számú albetét:

Az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint az 1. emelet 2. szám alatt található, 87 m2 alapterületű, „lakás”, a társasházi alapító okirat szerint a hozzátartozó 28 m2 alapterületű gépkocsi tárolóval, 2.171/10.000 tulajdoni hányaddal.

Az ingatlant jelenleg jogcím nélkül magánszemélyek használják. Budaörs Város Önkormányzata nem köteles a jogcím nélküli használatot megszüntetni, így a pályázat nyertese Budaörs Város Önkormányzatával szemben a jogcím nélküli használat miatt követeléssel nem élhet.

 

A Lakás adatai

Közös tulajdoni hányad

2.171/10.000

Alapterülete

87,0 m2

Belmagassága

3,11 m és 2,69 m

Tájolás

Utcai ablakok, udvari bejárat sarok szobával

Épületen belüli elhelyezkedése

I. emeleti

Tulajdonos

Budaörs város Önkormányzata 1/1

Használó

Dr. Nagy Zsuzsa Mária és Wolf Gábor

Elektromos energia

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva, mérőóra van

Vízellátás

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva (közös vízóra a gyógyszertárral)

Fűtés

Gáz falikazán a fürdőszobában (Beretta)

Melegvíz

Elektromos bojler a padláson

Gázvezeték

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva, mérőóra van

Csatorna

Közüzemi hálózatra csatlakoztatva

Szemétszállítás

Közüzemi szolgáltatás

Alaprajzi eltérés

Nincs

Felületképzések típusa

Közepes

Felületképzések állapota

Jó, mennyezet beázás látszik

A Lakás helyiségstruktúrája és felületképzések

Helyiség

Padló

Fal

Megjegyzések

Közlekedő

Szőnyegpadló

Festett

Split klíma

Nappali - étkező

Parketta

Festett

Sarok elrendezésű

Szoba I.

Parketta

Festett

Mennyezet beázás

Fürdőszoba

Járólap

Tapéta

Sarok zuhanykabin, kézmosó, WC, Beretta gázkazán

WC

Járólap

Tapéta

 

Gardrób

Szőnyegpadló

Festett

 

Félszoba II.

Szőnyegpadló

Festett

 

Félszoba III.

Parketta

Festett

 

Félszoba IV.

Parketta

Festett

 

 

A Lakás műszaki állapota

Megnevezés

Megjegyzések

Használhatóság

%

Nyílászárók

Korszerűtlen, javítandó, cserélendő

40 %

Belső felületképzések, falak

Falnedvesség, mennyezet beázás

50 %

Hidegburkolatok

Közepes

50 %

Melegburkolatok

Közepes

50 %

Víz és csatornahálózat

Javítandó, felújítandó

40 %

Gázhálózat

Ellenőrzés szükséges

50 %

Elektromos hálózat

Érintésvédelmi felülvizsgálat szükséges

40 %

 

A gépkocsi tároló a telek Ébner György köz felőli sarkán található, egybeépült a kerítés oldalfalaival. Sávalapozással, tégla határoló falakkal, födém nélküli hullámpala héjalással készült. Kétszárnyú fémlemez kapuja van. Csak elektromos közmű bekötéssel rendelkezik. A falak nedvesek, a vakolat omlik. A megállapított forgalmi értékben a földterület értéke is szerepel.

 

 

3. A ingatlanok bérleti, illetve jogcím nélküli használattal terhelt együttes ára:

nettó 85.786.000 Ft, azaz Nyolcvanötmillió-hétszáznyolcvanhatezer forint, melyet általános forgalmi adó fizetési kötelezettség nem terhel.

 

A vételár összegére a pályázónak kell ajánlatot tennie.

 

 

4. Az ingatlanok megtekinthetőek:

Az ingatlanok kezelőjével, a BTG Nonprofit Kft. Ingatlankezelési Csoportjával, a 06-23/421-597-es telefonszámon történt előre leegyeztetett időpontban.

 

 

5. Pályázati feltételek:

 

5.1. A pályázaton az vehet részt, aki

-          természetes személy, vagy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (továbbiakban: Nvtv.) 3. § (1) bekezdés 1. pontja szerint átlátható szervezet,

-          a pályázati kiírás szerinti feltételeket vállalja,

-          a hatályos magyar jogszabályok alapján Magyarországon tulajdonszerzésre jogosult,

-          a pályázat benyújtási határidejéig 1.000.000,- Ft, azaz Egymillió forint összegű óvadékot befizet és az erről szóló bizonylatot bemutatja.

 

5.2. Felújítási kötelezettség:

A pályázónak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a pályázat megnyerése esetén az adásvételi szerződés aláírásától számított 4 éven belül elvégzi az épület felújítását, mely a következő munkákat tartalmazza:

-        utcai és udvari homlokzat felújítása az eredeti kialakításnak megfelelően

-        homlokzati nyílászárók cseréje

-        tetőfelújítás

A homlokzat felújítást a pályázat 1. számú mellékletét képző felújítási tervnek megfelelően kell elvégezni.

 

Tájékoztatásként a pályázat 2. sz. mellékleteként csatoljuk az ingatlan rendelkezésre álló felmérési tervét. A terven szereplő adatok pontosságáért a Kiíró Önkormányzat felelősséget nem vállal, azok kizárólag tájékoztatásként kerültek a pályázati felhíváshoz csatolásra.

 

A felújítási kötelezettség biztosítékaként a pályázónak vállalnia kell 149.000.000 Ft összegű meghiúsulási kötbér megfizetését, valamint ennek biztosítására 149.000.000 Ft összegű, korlátozásmentes, első osztályú bank által nyújtott bankgarancia nyújtását legkésőbb a szerződés aláírásáig.

A biztosítékként nyújtott bankgarancia nyilatkozatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:

-   pontos hivatkozást a pályázati eljárásra, a szerződésre, a szerződés tárgyára;

-   azt, hogy a garancia a vevő szerződésben foglalt kötelezettségei teljesítésének biztosítékául szolgál;

-   az Eladó, mint kedvezményezett megjelölését;

-   a garancia összegét,

-   a garancia érvényességi idejét;

-   azt, hogy a garancia feltétel nélküli és visszavonhatatlan;

-   továbbá azt a nyilatkozatot, mely szerint a kedvezményezett első igénybejelentésére kifogás és vita, valamint a beszámítás joga nélkül a garancia összeghatáráig bármilyen összeget, vagy összegeket kifizetnek a kedvezményezettnek anélkül, hogy a követelés alapját, vagy indokát meg kellene jelölnie, vagy bizonyítania kellene.

-   a Ptk. 6:435. § (3) bekezdése a garantőr teljesítését korlátozó és/vagy feltételhez kötő rendelkezések kifejezett kizárását.

 

5.3. A pályázónak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a pályázat nyertessége esetén megkötésre kerülő adásvételi szerződésben feltétlen és visszavonhatatlan hozzájárulását adja ahhoz, hogy ha az épület felújítása 4 év alatt nem valósul meg, akkor az épület felújítási munkálatait az Önkormányzat a nyertes pályázó/tulajdonos veszélyére és kockázatára elvégeztesse.      

6. Pályázat lebonyolítása:

 

Első forduló:

 

A pályázat első fordulójában bárki pályázatot nyújthat be, aki/amely megfelel a jelen pályázati kiírásban meghatározott feltételeknek. Pályázati anyag a pályázónak az épület hasznosítására, felújítására vonatkozó koncepciója, elképzelése.

 

Második forduló:

 

A pályázat második fordulója során a Kiíró Önkormányzat az első fordulóban pályázók közül azokat a pályázókat hívja fel ajánlattételre, amely pályázóknak az épület hasznosítására, felújítására vonatkozó koncepciója, elképzelése az Önkormányzat településrendezési, településképi és az épület által ellátandó funkcióval kapcsolatos elképzeléséhez illeszkedik.

 

A Kiíró Önkormányzat az első fordulóban pályázatot benyújtók közül kiválasztott pályázóktól ajánlatot kér be az ingatlanok együttes vételárára.

 

Az első fordulót követően az Önkormányzat a hasznosítási, felújítási elképzelésekről további információk beszerzése érdekében szükség szerint konzultációt folytat a kiválasztott pályázókkal.

 

 

7. A pályázat nyertese:

A pályázati résztvevők közül az a nyertes, aki a pályázati feltételeknek megfelel és a második fordulóban a legmagasabb összegű vételárra tesz ajánlatot az ingatlanokra vonatkozóan.

 

 

8. Az ajánlati kötöttség:

Az ajánlati kötöttség a pályázat benyújtásának határidejétől számított 90 nap.

 

 

9. Az óvadék mértéke és befizetésének módja:

A pályázaton az vehet részt, aki a benyújtás határidejéig Budaörs Város Önkormányzat OTP Bank Nyrt-nél vezetett 11784009-15390053 számú bankszámlájára az 1.000.000,- Ft, azaz Egymillió forint összegű óvadékot befizeti. A közlemény rovatba a „Óvadék 115/A/1 és 115/A/2 hrsz” szöveget kérjük feltüntetni.

 

Nem jár vissza az óvadék

-        ha a nyertes pályázó az ajánlati kötöttség időtartamának lejárata előtt ajánlatát visszavonta,

-        a szerződés megkötése neki felróható, vagy az ő érdekkörében felmerült más okból meghiúsul.

 

9.1.

A befizetett óvadék az első fordulóban pályázatot benyújtó, de a második fordulóban ajánlat tételre fel nem hívott pályázók részére a pályázat első fordulójának elbírálását követő 15 munkanapon belül kerül visszafizetésre a pályázó által megjelöl számlaszámra történő utalással.

 

 

9.2.

A befizetett óvadék sikertelen pályázat, vagy a pályázat eredménytelenné nyilvánítása esetén 15 munkanapon belül a letevő részére visszafizetésre kerül. A letét idejére kamat nem igényelhető.

A nyertes pályázó számára az óvadék a vételárba beszámításra kerül.

 

9.3.

A pályázat második fordulójában ajánlattételre felhívott, de ajánlatot nem tévő pályázók részére azon nyilatkozatoknak az Önkormányzat által történő kézhezvételétől számított 15 munkanapon belül kerül visszafizetésre, amelyben a pályázó úgy nyilatkozik, hogy a pályázat második fordulójában nem kíván ajánlatot tenni.

 

9.4.

Az óvadék visszafizetése esetén a letét idejére kamat nem igényelhető.

 

9.5.

A nyertes pályázó számára az óvadék a vételárba beszámításra kerül.

 

 

10. A pályázat első fordulójában a pályázat benyújtásának határideje:

2020. március 27. (péntek) 12:00 óra

 

 

11. A pályázatra vonatkozó formai előírások:

A pályázatot

-        írásban,

-        aláírva, nem természetes személy pályázó esetében az aláírásra jogosult cégszerű aláírásával,

-        a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (2040 Budaörs, Szabadság út 134.) személyesen (ügyfélfogadási időben),

-        1 példányban, zárt borítékban kell benyújtani a pályázat tárgyának feltüntetésével:

„Pályázat: Budaörs, 115/A/1 és 115/A/2 hrsz. alatti ingatlanok”

 

 

12. A pályázatnak az első fordulóban legalább az alábbiakat kell tartalmaznia:

-        a pályázó nevét, címét (székhelyét), egyéb azonosító adatait, telefon és e-mail elérhetőségét,

-        pályázó számlavezető pénzintézetének megnevezését, számlaszámát,

-        igazolás az óvadék befizetéséről,

-        az ingatlanokra vonatkozó hasznosítási terveit, elképzeléseit,

-        pályázó nyilatkozata arról, hogy:

  • a pályázati kiírásban foglalt feltételeket megismerte, elfogadja és vállalja,
  • elfogadja a 90 napig tartó ajánlati kötöttséget,
    • kötelezettséget vállal arra, hogy az épületet az adásvételi szerződés aláírásától számított 4 éven belül teljeskörűen (5.2 pont szerinti tartalommal) felújítja
    • kötelezettséget vállal arra, hogy a felújítási kötelezettség biztosítékaként 149.000.000 Ft összegű meghiúsulási kötbér megfizetését vállalja
    • kötelezettséget vállal arra, hogy a felújítási kötelezettség biztosítékaként legkésőbb az adásvételi szerződés aláírásáig 149.000.000 Ft összegű bankgaranciát nyújt a Kiíró Önkormányzat részére az 5.2 pont szerinti tartalommal,
    • a pályázatában szereplő személyes adatainak pályázattal összefüggő nyilvántartásához és kezeléséhez hozzájárul,
    • kötelezettséget vállal arra, hogy a felújítással kapcsolatosan szükséges tulajdonosi hozzájárulásokat, nyilatkozatokat a 115/A/3 helyrajzi számú albetét mindenkori tulajdonosától beszerzi,
    • nyertes pályázat esetén a vételárat az adásvételi szerződés hatálybalépését követően egy összegben fogja az Önkormányzat részére megfizetni.

-        pályázó nyilatkozata arról, hogy legkésőbb a szerződés aláírásáig csatolja az alábbi dokumentumokat/nyilatkozatokat

  • a Kiíró Önkormányzattal szemben semminemű tartozása nem áll fenn,
    • az ingatlanokat megtekintette, annak jogi sorsát, állapotát megismerte, ajánlatát az ingatlanok megtekintését követően tette meg, a vételár megfizetését követően az ingatlanok birtokba adásán túl semmilyen követelést nem támaszt az Önkormányzat felé,
    • az ingatlanokra vonatkozó jogszabályokat – különös tekintettel Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének Budaörs város egyes területeire vonatkozó helyi építési szabályzata 24/2014.(IX.29.) önkormányzati rendeletére – megismerte,
    • a hatályos magyar jogszabályok alapján Magyarországon tulajdonszerzésre jogosult,
    • az Nvtv. 3. § (1) bekezdés 1. pontja értelmében átláthatónak minősül - nem természetes személy pályázó esetében,
    • a pályázat beadási határidejének napjától számított 60 napnál nem régebbi eredeti hiteles cégkivonat, vagy a bíróság által nyilvántartásba vett személyek esetén bírósági, egyéni vállalkozó esetén egyéni vállalkozók nyilvántartásának eredeti kivonata, továbbá ha a cégkivonat szerint a cégügyben el nem bírált beadvány vagy módosítás van folyamatban, a cégbíróság által érkeztetett kérelem eredeti vagy hitelesített másolata, elektronikus eljárás esetén az erről szóló elektronikus igazolás (benyújtott, elektronikus aláírással ellátott kérelem és mellékletei, digitális tértivevény),
    • nem természetes személy pályázó esetében az aláírásra jogosult képviselő eredeti aláírási címpéldányt vagy eredeti aláírási mintát ,
    • 30 napnál nem régebbi eredeti önkormányzati igazolást helyi adók megfizetéséről és nemleges NAV-igazolást.

 

 

13. A pályázatok bontása, hiánypótlás mindkét fordulóban:

A pályázatok bontására a Budaörsi Polgármesteri Hivatalban kerül sor, 3 fős bizottság jelenlétében, a benyújtási határidőt követően. A bontáskor ismertetni kell a pályázók nevét, címét/székhelyét, valamint a pályázat második fordulójában a megajánlott vételárat.

 

A pályázatok bontását követően kerül megvizsgálásra a pályázat érvényessége.

Érvénytelen a pályázat, amennyiben:

-        a megjelölt pályázati határidőt követően nyújtották be,

-        a pályázó az óvadékot nem fizette be,

-        a pályázat, vagy a pályázó nem felel meg a jelen kiírásnak és/vagy a jogszabályokban meghatározott feltételeknek.

 

Amennyiben a benyújtott pályázat formai, vagy tartalmi szempontból hiányos, de a hiány pótolható, a Budaörsi Polgármesteri Hivatal a pályázatok benyújtási határidejétől számított 15 munkanapon belül 8 napos határidő kitűzésével hiánypótlásra hívja fel a pályázót, amelynek keretében az előírt hiányosságok pótolhatók.

A pályázó a hiányt határidőben pótolja, ha a hiánypótlási határidő utolsó napján a felszólításban meghatározott dokumentumok Budaörs Város Önkormányzatához beérkeznek.

A hiánypótlási határidő nem hosszabbítható meg, elmulasztása esetén nincs helye igazolásnak. A hiánypótlási határidő elmulasztása, illetve a nem teljes körű hiánypótlás a pályázat elbírálásából történő kizárást eredményez.

A pályázaton gazdálkodó szervezet vagy polgári jogi társaság képviselője, mint pályázó egyidejűleg magánszemély pályázóként nem vehet részt.

 

14. A pályázat elbírálása:

Elbírálásra csak az érvényes pályázatok kerülnek.

 

Első forduló

 

A pályázatok értékelése:

A beérkezett pályázatokat az Önkormányzat értékeli, és az értékelés alapján választja ki azokat a pályázókat, akiket meghív a második fordulóba.

 

A beérkezett pályázatokat 5 fős bíráló bizottság értékeli.

A bíráló bizottság tagjai: Budaörs Város alpolgármestere, a Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Vagyongazdálkodási bizottság elnöke, a város főépítésze, a Műszaki Ügyosztály vezetője, valamint egy további tag a Polgármesteri Hivatal részéről.

 

Az értékelés szempontjai:

-        településrendezési

-        településképi

-        az épületben megvalósítani kívánt funkció

 

A pályázat első fordulójában benyújtott pályázatokat a bíráló bizottság javaslat alapján a Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Vagyongazdálkodási Bizottsága bírálja el a beadási határidőt követő 45 napon belül.

A pályázók az eredményről a döntést követő 15 napon belül kapnak írásos tájékoztatást.

 

Második forduló

 

A pályázat második fordulójában benyújtott pályázatokat Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete bírálja el a Képviselő-testület Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Vagyongazdálkodási Bizottsága javaslat alapján, a beadási határidőt követő 45 napon belül.

A pályázók az eredményről a döntést követő 15 napon belül kapnak írásos tájékoztatást.

 

 

A nyertes pályázó esetleges visszalépése esetén az eljárásban utána soron következő pályázóval is megköthető az adásvételi szerződés.

 

 

15. Eredménytelen a pályázati eljárás, amennyiben

-        az ajánlati határidőben nem érkezett érvényes pályázat,

-        a benyújtott pályázatok egyike sem felelt meg a pályázati dokumentációban foglalt feltételeknek,

-        a legjobb érvényes ajánlat elfogadása veszélyeztetné az önkormányzati vagyongazdálkodást, illetve annak elfogadása előnytelen lenne az önkormányzat számára.

Fentieken túl az Önkormányzat fenntartja a jogot arra, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa, vagy a pályázati felhívást az ajánlattételi határidő lejárta előtt külön indokolás nélkül visszavonja.

 

 

16. Egyéb információk:

A pályázati felhívás mellékletét képezi a homlokzat felújítási tervek (1. sz. melléklet), valamint az ingatlan rendelkezésre álló felmérési terve (2. sz. melléklet). 

 

A Bérleti szerződésekre vonatkozóan Budaörs Város Önkormányzata szerződés-átruházási szerződést nem köt a nyertes pályázóval, mert a bérleti szerződések a Ptk. 6:340 § (2) bekezdése alapján a pályázatra tekintet nélkül változatlan tartalommal fennmaradnak azzal, hogy a bérbeadó a tulajdonjog változásra tekintettel a pályázat nyertese lesz.

 

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény az Nvtv. 14. § (2) és (4) bekezdései értelmében a pályázat tárgyát képező ingatlanok értékesítése során a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg. A pályázat eredményeként megkötésre kerülő adásvételi szerződés hatálybalépésének feltétele az MNV Zrt., mint a Magyar Állam nevében az elővásárlási jog gyakorlására jogosult szerv nemleges nyilatkozata, vagy az elővásárlási jog gyakorlására meghatározott 35 napos nyilatkozattételi határidő eredménytelen letelte.

 

A pályázattal kapcsolatban további információ a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Műszaki Ügyosztály Vagyongazdálkodási Irodáján kapható (2040 Budaörs, Szabadság út 134.,II. emelet 226. sz. iroda, tel.: +36 23/447-865).

 

A pályázat megjelenik Budaörs Város Önkormányzata honlapján (www.budaors.hu), a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, illetve a Budaörs Városi Televízióban, az ingatlan.com internetes portálján.

 

 

Budaörs, 2020. február

 

 

                                                            Budaörs Város Önkormányzata


Kapcsolódó dokumentumok:

2020-03-09 16:13

Vissza