Vakok és Gyengénlátók

JELENTÉS

az 1370/2007/EK rendelet 7. cikkének (1) bek. alapján az Önkormányzat közigazgatási területén végzett közúti személyszállítási közszolgáltatásról 2013. évben


JELENTÉS

 

az 1370/2007/EK rendelet 7. cikkének (1) bek. alapján az

Önkormányzat közigazgatási területén végzett

közúti személyszállítási közszolgáltatásról

2013. évben

 

 

A személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény 5.§ (5) bekezdésében foglaltak alapján a helyi önkormányzat a vasúti és közúti személyszállítási közszolgáltatásról, az Európai Parlament és a Tanács 1370/2007/EK rendelete 7. cikk (1) bekezdése szerinti, a felelősségi körébe tartozó személyszállítási közszolgáltatási tevékenységről, a kiválasztott közszolgáltatókról, valamint a visszatérítés útján az említett közszolgáltatónak biztosított ellentételezésekről és kizárólagos jogokról szóló összevont jelentést tesz közzé.

 

Közszolgáltatás megnevezése: autóbusszal végzett, menetrend szerinti helyi személyszállítás feladatok ellátása

 

Közszolgáltató megnevezése: Jászkun Volán Zrt.

 

Közszolgáltatási kötelezettség jogalapja: a Magyarország helyi önkormányzatairól 2011.évi CLXXXIX törvény. 13.§ (18) bekezdés, és a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény.

Közszolgáltatás ellátásának módja: Tiszafüred Város Önkormányzata (Ellátási felelős) és a Jászkun Volán Zrt. (Szolgáltató - a 454/2012. (XII.27) sz. Képviselő-testületi határozattal jóváhagyott) által aláírt - az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítás ellátására vonatkozó Közszolgáltatási szerződés alapján történik.

 

Közszolgáltatás időtartama: 2013. január 1.  – 2017. december 31.

 

A közszolgáltató kizárólagos jogai:

 

1.     Az Ellátási Felelős Tiszafüred város közigazgatási területén, a közszolgáltatási szerződés 1. sz. mellékletét képező menetrend szerint leírt vonalhálózatán kizárólagos jogot biztosít a Szolgáltató számára a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés közszolgáltatás elvégzésére.  Ennek megfelelően az Ellátási Felelős kötelezettséget vállal arra, hogy - a Közszolgáltatási szerződés időtartama alatt – más szolgáltatóval a Szolgáltató számára megállapított működési területen, menetrend szerint autóbusszal történő helyi személyszállításra, közszolgáltatási szerződést nem köt.

2.     A Szolgáltató jogosult, a Közszolgáltatási szerződés elválaszthatatlan részét képező 4. számú mellékletében meghatározott helyi és helyközi közös vonalszakaszon, a Szolgáltató helyközi járataival – helyi tarifával - a helyi személyszállítást is ellátni.

3.     A Szolgáltató a változó utazási igényekhez való rugalmas alkalmazkodás érdekében, a közszolgáltatási színvonal fenntartása, illetve javítása céljából – a Közszolgáltatási szerződés V. pontjában rögzített meghatározott keretek között, a szerződésmódosítására vonatkozó 10. pont kikötései szerint, a szolgáltatásnak a menetrend alapján meghatározott paramétereit optimalizálhatja.

4.     A Szolgáltatót illeti meg minden, a közszolgáltatásból származó és azzal összefüggő bevétel, ideértve a menetdíjbevételt, az utasokat jogszabály alapján megillető kedvezmények után járó szociálpolitikai menetdíj-támogatás, az utasok által fizetett pótdíjakat, a reklám felületek értékesítéséből származó és valamennyi egyéb bevételt.

5.     A Szolgáltató a szerződés fennállása alatt jogosult bármikor az Ellátási Felelősnél a közszolgáltatási feladat teljesítésével kapcsolatban felmerülő kérdésekben egyeztetést kezdeményezni.

6.     A Szolgáltató jogosult az Ellátási Felelősnél írásban szerződésmódosítást kezdeményezni.

7.     A Szolgáltató jogosult kezdeményezni a viteldíjak mértékének megállapítását. Ennek során a Közszolgáltatási szerződés 7. sz. mellékletében rögzített tartalmi követelményeinek megfelelő javaslatot tehet. Normál üzletmenet során az árak megállapítására január 1-jei hatállyal kerül sor, melyet a Szolgáltató előző év november 25-ig kezdeményez az Ellátási Felelősnél.

8.     A Szolgáltató jogosult arra, hogy a közszolgáltatási feladat teljesítése során keletkezett indokolt ráfordításai megtérüljenek, és tevékenysége eredményeként indokolt nyereséget realizáljon.

9.     A Szolgáltató indokolt esetben,(amikor közösségi érdek a menetrend módosítása és a rendes eljárási idő kivárása aránytalan terhet jelentene) kivételes eljárást kérhet az Ellátási Felelőstől a Közszolgáltatási szerződés 1.-es számú menetrendi mellékletének módosítására.

10. A Szolgáltató jogosult arra, hogy javaslatot tegyen külső pl. EU források, pályázati lehetőségek bevonására, kihasználására a szolgáltatás fejlesztése érdekében

 

Közszolgáltatónak biztosított ellentételezések

 

Tiszafüred Város Képviselő-testülete a menetrend szerinti helyi személyszállítás ellátására vonatkozó közszolgáltatási kötelezettséget ellátó Jászkun Volán Közlekedési Zrt. 2013. évi működtetéséhez - az Önkormányzat által pályázott normatív támogatás (239 eFt) jogcímen felül – 1.601 eFt önkormányzati támogatást biztosított.

 

 

Tiszafüred, 2014. május 27.


Névjegy
Tiszafüred Város Önkormányzata
Székhely: Tiszafüred, Fő utca 1.
Postai cím: 5350 Tiszafüred, Főutca 1. Pf.: 68
Telefonszám: 59/510-500
Faxszám: 59/351-701
Ügyfélszolgálat


Gyakran keresett oldalak