Bejelentkezés
Név:Jelszó:
erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Szennyvízhálózat-fejlesztési Alap felhasználása
Előadó: T. Mészáros András polgármester
2017.10.20. péntek 12:00

Javaslat a Szennyvízhálózat-fejlesztési Alap felhasználására

Tisztelt Közgyűlés!

A Szennyvíz-hálózat Fejlesztési Alap (továbbiakban: Alap) az önkormányzat 13/2010. (II.26.) rendeletével létrehozott, a költségvetés elkülönített alszámláján kezelt pénzalap, amelynek elsődleges célja a megépült szennyvízelvezető hálózatra történő csatlakozások elősegítése, a hálózat továbbfejlesztése. 

Az Alap bevételei különösen a szennyvízelvezető hálózatra történő utólagos csatlakozási hozzájárulás összege és az Alap felhasználható pénzeszközeinek befektetéseiből származó kamat. 

Az Alap terhére a következő kiadások teljesíthetők: az utólagos közműcsatlakozáshoz szükséges közművesítési, valamint víziközmű-társulati tagság esetén az érdekeltségi hozzájáruláshoz, valamint a házi szennyvízhálózat kiépítéséhez külön önkormányzati rendelet alapján nyújtott önkormányzati támogatások és a szennyvízelvezető hálózat további fejlesztése. 

Az önkormányzati támogatásokat a szennyvízelvezető hálózatra történő közműcsatlakozáshoz, valamint a házi szennyvízhálózat kiépítéséhez nyújtott önkormányzati támogatási rendszerről szóló 14/2010. (II.26.)önkormányzati rendelet alapján nyújtjuk, amelynek segítségével elő tudjuk segíteni a minél nagyobb arányú rácsatlakozást a szennyvízhálózatra, illetve támogatni tudjuk azokat, akik szociális helyzetüknél fogva nem tudják kifizetni az érdekeltségi hozzájárulást. 

2016. december 31-én az elkülönített számlán kezelt Alap egyenlege: 20 840 169  Ft volt. 

Az Érd és Térsége Szennyvízelvezetési Önkormányzati Társulás írásban jelezte, hogy a legutóbbi igénylési időszak után több ingatlantulajdonos jelentkezett, akinek házi átemelőre van szüksége a házi szennyvízhálózat kialakításához. Legutóbb 2016. április volt az a határidő, ameddig az ilyen igényeket be lehetett jelenteni. Az azóta összegyűlt igények és az igénylések dinamikáját figyelembe véve várhatóan 20.000.000 Ft összegre van szükség a házi átemelők és aknák beszerzéséhez és telepítéséhez. 

Tekintettel arra, hogy ezeknek a munkáknak az elvégzésére az Érdi Városfejlesztési Kft-nek nagy tapasztalat és kapcsolatrendszere van, javaslom, hogy bízzuk meg az önkormányzat 100%-os tulajdonában álló céget e feladat elvégzésével és biztosítsuk az ehhez szükséges forrásokat! 

Ennek pénzügyi fedezetére az Alap céljainak megfelelően biztosítsuk a Kft részére a feladat megvalósításához szükséges forrást. 

Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy tárgyalja meg az előterjesztést és támogassa a határozati javaslatot! 

Érd, 2017. október 17.

 

 

T. Mészáros András

 

HATÁROZATI JAVASLAT

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szennyvízhálózat-fejlesztési Alapból 20.000.000 Ft-ot biztosít az Érdi Városfejlesztési Kft részére a házi átemelők és kapcsolódó berendezések beszerzésére és telepítésére.

A feladat ellátásához a szükséges költségvetési fedezet a felhasználási kötöttséggel rendelkező maradvány  céltartalék során rendelkezésre áll. 

A Közgyűlés megbízza az Érdi Városfejlesztési Kft-t, hogy a beérkezett igénylések alapján a berendezéseket telepítse és a felhasználók részére az üzemeltetővel közösen átadja. 

A Közgyűlés felkéri a Polgármestert, hogy a határozatban megfogalmazott feladat végrehajtása érdekében a város 2017. évi költségvetéséről szóló 3/2017. (II.15.) önkormányzati rendelet 5. § (3) bekezdése szerint a Közgyűlés által hozott döntéseknek megfelelő előirányzat módosítását hajtsa végre, valamint az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft-vel a határozat végrehajtása érdekében a szükséges szerződést kösse meg. 

Határidő: 2017. november 15. 

Felelős: T. Mészáros András polgármester 

A szavazás módja: nyílt szavazás, egyszerű többség szükséges.

 

Nyomtatás