III/7. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztések leírása, az azokra vonatkozó szerződések

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztések leírása, az azokra vonatkozó szerződések

 

A folyamatban lévő pályázatokkal kapcsolatos aktuális szerződések listája elérhető erről a linkről.

 

Folyamatban (megvalósítás alatt) lévő pályázatok:

 

 

 

 



Korábbi  pályázatok:

 

  • Fuaba: Follow-up action to the ‘Building a European Internet Enforcement Capability’ (BEIEC) Activity" -FUABA

Az angol OFT (Office of Fair Trading) által koordinált internetes jogsértésekkel szembeni hatékony fellépésekről szóló NFH pályázati anyag olyan meggyőzőre sikerült, hogy a konzorcium 123.502 Euro összegű EU támogatást nyert el. A projekt 2012 januárjában indult és 13 hónapon keresztül tart, melyben 15 ország 16 hatósága vesz részt.

A projekt időtartama 2012.01.01-2013.01.31

 

  • Joint Action on Cooperation between PROSAFE and the General Administration of Quality, Supervision and Quarantine (AQSIQ) of the People’s Republic of China in the Field of Consumer Product Safety"

PROSAFE által koordinált projekt, melyben EU tagállamok piacfelügyeleti és fogyasztóvédelmi hatóságai, köztük az NFH és a kínai állam hasonló hatáskörrel rendelkező hatósága vesz részt. A projekt célja kínai-európai tapasztalatcsere, konferenciák, közös ellenőrzések megvalósítása, valamint a kínai hatóság tájékoztatása az EU elvárásairól.

A projekt időtartama 2012.01.01-2013.06.30

 

  • Internet Enforcement:Continued Coordination and Delivery (IECCD)

Az angol Office of Fair Trading (OFT) által koordinált internetes jogsértésekkel szembeni hatékony fellépésről szóló projekt, melyben az NFH mellett 14 további partnerország vesz részt. A projekt elsődleges célja az e-kereskedelem stratégiaorientált megközelítésének kialakítása, a határokon átnyúló internetes jogsértések elleni eredményesebb fellépés elérése érdekében, valamint a tagországi tapasztalatok, cseréje, átadása. A projekt szorosan kapcsolódik a korábbi CPC-n belül megvalósult internetes jogalkalmazással összefüggő közös akcióhoz (BEIEC és FUABA- utóbbiban az NFH is részt vett), amely során a kompetens hatóságok közös tapasztalatcserén keresztül erősítették meg együttműködésüket.

A projekt időtartama: 2013.01.01-2014.01.31

 

  • European Unfair Terms Strategy (EUTS)

Az angol Office of Fair Trading (OFT) által koordinált tisztességtelen általános szerződési feltételekkel szembeni hatékony fellépésről szóló projekt, melyben az NFH mellett 12 tagállam fogyasztóvédelmi hatósága vesz részt.

A tiszteségtelen általános szerződési feltételek alkalmazása az internetes kereskedelemnek köszönhetően sok esetben határokon átívelő. A projekt célja a jogsértésekkel szembeni eredményesebb fellépés, a tagországi tapasztalatok átadásával.

A projekt időtartama: 2013.01.01-2014.01.31

 

  • Máltai szakértői csereprogram:

Az Európai Bizottság Fogyasztói, Egészségügyi és Élelmiszer Végrehajtó Ügynöksége (Consumers, Health and Food Executive Agency - CHAFEA) által támogatott EU tagállamok fogyasztóvédelmi (CPC exchange) és piacfelügyeleti (GPSD exchange) hatóságai közötti szakértői csereprogram, melynek célja, hogy a tagállamok hatóságainál dolgozó tisztségviselők meghatározott időt töltsenek el a fogadó hatóságnál, és tapasztalatokat cseréljenek.

A projekt időtartama: 2013.11.27-2013.12.03

 

  • EKOP-1.A.2-2012-2012-0022

Szolgáltatás-ellenőrzési és piacfelügyeleti szakrendszer-fejlesztés és eszközpark korszerűsítés a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál

A projekttel az NFH egyik célja az elavult hardvereinek és irodai dobozos szoftvereinek cseréje, a másik fő cél információs szakrendszerek kifejlesztése ill. továbbfejlesztése, mely a piacfelügyeleti és szolgáltatás-ellenőrzési tevékenységeket érinti a megyei felügyelőségek és az NFH munkája során, valamint az egyes határozatok kötelező nyilvánosságra hozását oldja meg automatikus informatikai eszközzel. A szakrendszerek mellett megtörténik egy adattárház és jelentéskészítő rendszer kifejlesztése is.

A projekt időtartama: 2013.03.01-2014.06.30

 

  • EKOP-2.A.2-2012-2012-0008

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által nyújtott online szolgáltatások és ügyfélkapcsolati rendszer integrációja és továbbfejlesztése

A projekt a meglévő interaktív felületek és a nyújtott szolgáltatások integrálását, korszerűsítését, továbbfejlesztését és az állampolgárok, fogyasztók gyorsabb, hatékonyabb és egyszerűbb kiszolgálását célozza.

Lehetővé válik az online információkérés és panaszbejelentés elektronikus úton történő zökkenőmentes fogadása, intézése, továbbítása és megválaszolása akár mobileszközökön is.

A telefonos ügyfélszolgálat – részben automata eszközök segítségével -24 órában lesz képes biztosítani a legfontosabb információkhoz való hozzáférést.

A projekt időtartama: 2013.10.01-2014.09.30

 

  • ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0025

Intézményi struktúrafejlesztés a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál

A projekt általános célja a belső működési hatékonyságának javítása, amely az alábbi területeket tartalmazza:

• a szervezet teljesítményének mérését és értékelését a szervezetre testre szabott teljesítmény indikátorok segítségével,

• működőképes belső folyamatok kialakítását és továbbfejlesztését,

• a szervezeti tudás hatékony feltérképezését, kiaknázását és megtartását, valamint

• a folyamatosan változó környezethez alkalmazkodni tudó, és

• önértékelő és önfejlesztő szervezeti gyakorlat és szervezeti kultúra kialakítását.

A projekt időtartama: 2013.11.01-2014.04.30

 

  • ÁROP-1.A.4-2012-2012-0017

Konzisztens adatkezelés kialakítása és az annak fenntartásához szükséges igazgatásszervezési változások végrehajtása a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakrendszereinél

A projekt célja, hogy az NFH KPIR és I-DOC szakrendszereiben nyilvántartott, azonos partnerhez kapcsolódó különböző eljárások áttekinthetősége javuljon, rendszeres és eseti jellegű adatszolgáltatási kötelezettségeinek könnyebben, hatékonyabban tudjon eleget tenni, és a szolgáltatott adatok pontossága, megbízhatósága javuljon. A célok eléréséhez adattisztítást, az elért adatminőség fenntartására irányuló fejlesztést és képzést valósít meg az igazgatásszervezési feladatok ellátása mellett.

A projekt időtartama: 2013.04.01-2014.06.30

 

 

 

Share on Tumblr