Címlap Magunkról Vezetők Dr. Dános Valér

ny.á. rendőr vezérőrnagy
főigazgató

 

Szakmai háttér:

1948-ban születettem Nagykanizsán.1977-ben végeztem kitüntetéssel a Rendőrtiszti Főiskolán, majd 1982-ben ugyancsak summa cum laude szereztem diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán.

1990-ig a Rendőrtiszti Főiskolán tanítottam kriminológiát és büntetőjogot. 1990-től főosztályvezető-helyettesként a BM Nemzetközi, Oktatási és Tudományos Osztályát vezettem. 1991-től a Rendészeti Kutatóintézet igazgatóhelyettese, majd mb. igazgatója voltam. 1994-ben lettem a Rendőrtiszti Főiskola parancsnoka. 1996-tól a rendészeti vezetőképzésért felelős intézet igazgatója voltam. Jelenleg a BM Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóság főigazgatói beosztását töltöm be.

Több mint tíz esztendeje munkálkodunk egy csapattal a kompetenciaalapú, moduláris képzés rendszerének kialakításán. Irányításommal készült el elsőként hazánkban egy ágazat teljes kompetenciatérképe, és az erre felépített háromfokozatú, egymásra épülő egységes vezetőképzés: a középvezetői, a felsővezetői és a vezetői továbbképzés rendszere. Jelenlegi innovációs törekvésünk elsősorban a parancsnoki képzés rendszerének kialakítására irányul.

1990-ben szereztem meg az MTA állam- és jogtudomány kandidátusa tudományos fokozatot.

Kutatási területem a szervezett bűnözés és az alternatív rendészet. Különböző felsőoktatási intézményekben kriminológiát, gazdasági jogot, gazdaságvédelmet, gazdaságvédelmi menedzsment tantárgyakat tanítok, főiskolai tanárként.

„Az oktatás terén végzett kiemelkedő színvonalú oktató-nevelő munka, iskolateremtő tevékenység elismeréseként” a köztársasági elnök 2007-ben a MK Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta részemre.

 

Hitvallás:

Hiszek:

az emberi értelemben és az érzelemben;

az értékteremtés mindenhatóságában;

az önmegvalósításban;

a tisztességben;

a közösségi alkotóerőben.

 

Elérhetőség:

Városi telefon (1) 391-3501   Fax: (1) 391-3503

BM telefon: 38-701, 38-702

Fax: 38-703,391-3503

Mobil: +36- 30 - 2694800

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

vissza

Események

A mai napon nincsen kiemelt esemény.
bmtt.png