NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Tisztelt Látogató, szeretettel üdvözöljük a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján!

NFÜ_small Az ország felzárkóztatására az Új Széchenyi Terv keretében magyar költségvetési és európai uniós forrásból 8000 milliárd forint áll rendelkezésünkre 2007-2013 között. Ennek a hatalmas összegnek a befektetése komoly felkészülést, széles társadalmi partnerségen nyugvó tervezést igényel, mellyel kapcsolatos feladatokat végzi Magyarországon az NFÜ.

Az intézmény feladata többek között az operatív programok tervezésének koordinációja, megvalósulásának nyomon követése, a pályázati kiírások véglegesítése, a támogatandó fejlesztések, beruházások kiválasztása, és mindezekhez kapcsolódó intézményrendszer működtetése, a szükséges uniós egyeztetések lebonyolítása és az előírt dokumentumok elkészítése.

A felzárkózási célok eléréséhez hét ágazati és hét regionális területre fordíthatóak a források az ún. operatív programok keretein belül. Az egyes operatív programokkal kapcsolatos feladatok végrehajtására jöttek létre az NFÜ-n belül az ún. Irányító Hatóságok, melyek közreműködnek az operatív programok véglegesítésében, a szükséges dokumentumok kidolgozásában, és azoknak az Európai Bizottsággal történő egyeztetésében. Részt vesznek a költségvetés tervezésében, valamint közreműködő szervezetek bevonásával irányítják a meghirdetett pályázatok és központi programok végrehajtását. Az NFÜ koordinálásában folyik több, az Európai Unión kívüli országgal együttműködésben zajló támogatási program lebonyolítása, illetve a hazai forrásból finanszírozott Innovációs Alap pályázatainak meghirdetése.

Mindezek mellett az NFÜ aktívan részt vesz a 2014-2020 közötti fejlesztési ciklus költségvetésének tervezésében, a hazánk számára minél kedvezőbb támogatási lehetőségek, illetve azokhoz kapcsolódó forráslehívási feltételek megteremtésében. 

Az NFÜ szervezeti felépítése itt megtekinthető.

KAPCSOLAT

Kikhez, miről, hogyan szól az NFÜ honlapja?

A portál működésének célja a szélesebb közvélemény tájékoztatása a támogatási lehetőségekről, azok céljairól, illetve a pályázati kiírások eredményeiről.

A pályázni kívánók, a média munkatársai, illetve a fejlesztési források felhasználása iránt érdeklődő látogatók gyors eligazodását segítjük:
- teljes körű, friss pályázati információkkal témakörönkénti bontásban,
- pályázati hírekkel, közleményekkel, aktualitásokkal,
- a pályázatokhoz kapcsolódó társadalmi egyeztetések nyomon követésével,
- háttéranyagokkal, elemzésekkel,
- fejlesztéspolitikai eseménynaptárral,
- telefonos ügyfélszolgálati elérhetőséggel és
- egyszerűen használható pályázati kiírás, illetve pályázati eredmény keresővel.

A kedvezményezettek a Pályázó Tájékoztató felületen - regisztráció után - saját pályázatukkal, projektjükkel kapcsolatosan tájékozódhatnak, nyomon követhetik a pályázat útját, e-ügyintézést folytathatnak, illetve a projektmegvalósítás során fennálló tájékoztatási kötelezettségük teljesítése érdekében útmutatót, arculati kézikönyvet és annak elemeit tölthetik le.

Jogi szabályozásból adódó egyéb információszolgáltatási kötelezettségének (pl. üvegzseb) is eleget tesz honlapján az NFÜ.