NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

TÉRKÉPTÉR

TÉRKÉPTÉR

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség új térinformatikai alkalmazást fejlesztett ki az NFT I, ÚMFT és ÚSZT keretében támogatást elnyert projektek vizuális és térképi bemutatásához.
Az alkalmazás neve: TÉRKÉPTÉR, amely a www.terkepter.nfu.hu címen érhető el.

A TÉRKÉPTÉR Google alap-  és speciális térképeken teszi megismerhetővé a támogatásban részesített projekteket, melyek között különböző szűrési feltételek szerint lehet böngészni, keresni:
•    Térbeli elhelyezkedés szerint (régiótól a kistérségi besoroláson keresztül a településig).
•    Tartalom szerint (OP-tól témán, altémán, felhívás számán, nevén át kedvezményezettig).
•    Egyéb adminisztratív szempontok szerint (eljárásrendtől az akciótervi időszakon, szerződés dátumán, szerződés összegén, kifizetés összegén, megvalósítás kezdő és befejező dátumán át egészen a projekt lezárásáig, azaz a megvalósult projektekig).

A szűrések megjelenítése a rendkívül magas projektszámra tekintettel több formát is ölthet:
•    Kumulált megjelenítés, amely gyors lekérdezést tesz lehetővé, ezáltal kistérségi szintig darabszám szerint kumulálva jelennek meg a projektek, majd nagyításra váltanak ikonnézetbe.
•    Ikonszerű megjelenítés, amely 110 altéma szerinti ikonnal ábrázolja a támogatott projekteket megvalósítási helyükön. A megjelenítés igen időigényes, ám optimális projektszámnál gyors és látványos térképeket eredményez.
•    Pontszerű megjelenítés, amely a projekteket 7 főtéma szerint mutatja megvalósítási helyükön.

Az ikonszerű és pontszerű megjelenítés a “További szűrések” menüből, a keresés indítása fölött található mezőkben pipálással állítható.

Valamennyi projekt helyszíne az EMIR-ben rögzített címek szerint kerül geokódolásra az NFÜ támogató döntések, azaz a kötelezettségvállalás megtörténtét követően automatikusan, mely címeket szükség szerint a Közreműködő Szervezetek pontosítanak, illetve egészítenek ki „berajzolt helyszínekkel” pl.: kerékpárút vagy útfelújítás nyomvonalával. Ennek megjelenítéséhez a “Berajzolt helyszínek” mező bepipálása szükséges a “További szűrések”-ben a keresés indítása előtt.

A TÉRKÉPTÉR nem tartalmazza a Technikai Segítségnyújtás adatait, mivel ezek térképen nem értelmezhetőek, a kétfordulós pályázatok egyszerűsített első fordulójának eredményeit, mert ezen esetekben nincs pénzügyi támogatás, illetve a Pénzügyi Alapok (Jeremie program) adatait.

Az NFT esetében nem szerepelnek az AVOP és a Technikai Segítségnyújtás projektek eredményei sem.

A szűrési eredmények linkként továbbíthatók.

A TÉRKÉPTÉR interaktív alkalmazás kíván lenni, amely lehetővé teszi, hogy a szabadon elérhető és folyamatosan frissülő tartalmú Google maps térképen megjelenő NFT és ÚMFT projektekhez képek, videók, weblap címek, bővebb leírások kerülhessenek pályázó vagy támogató részéről feltöltésre.

Mivel a TÉRKÉPTÉR adatsorai nem tartalmazzák teljes körűen a támogatott projektek adatait, ezért nem alkalmasak arra, hogy az uniós források felhasználását bemutató, átfogó munka alapjául szolgáljanak.

További információ kérése, esetleges hibák bejelentése az online ügyfélszolgálaton lehetséges, ami az alábbi címen érhető el: http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat.