KEOP-4.10.0


A Szentlőrinci Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva

Szentlőrinc Város Önkormányzata 2015. márciusban 136,75 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az „Önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban” című pályázati konstrukcióban az Új Széchenyi Terv keretében. A beruházás célja a Szentlőrinci Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése volt megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva.

A komplex energetikai fejlesztés során az épület energetikai besorolása F kategóriából A kategóriába került. A csatlakozási dokumentáció és a kiviteli tervek elkészítését követően a fejlesztés során a korszerűtlen homlokzati nyílászárókat új, fokozott légzárású hőszigetelő üvegezésű műanyag nyílászárókra cserélték. A lapos tetőt a szükséges javítások elvégzése után hőszigeteléssel látták el, valamint páraszellőzők, és teljesen új villámvédelmi rendszer kiépítésére került sor. A teljes homlokzat 10 cm vastag hőszigetelő rendszert kapott. A világítás korszerűsítés keretében korszerű, energiatakarékos LED fényforrások kerültek felszerelésre. Napelemes áramtermelő rendszer került kiépítésre az iskola tetőszerkezetén, az 50 kW háztartási méretű kiserőmű 200 darab polikristályos napelemből áll, egyenként 250 W teljesítménnyel.

A kivitelezési munkák végig a tervezett ütemben haladtak a műszaki ellenőr felügyeletével.



A projekt előkészítése és megvalósítása során végrehajtásra kerültek még az alábbi feladatok is:

  • Közbeszerzési tanácsadás: a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás teljes körű előkészítése, lefolytatása, a szükséges közbeszerzési dokumentumok elkészítése.
  • Energetikai tanulmány és mellékleteinek elkészítése, energetikai záró audit elkészítése.
  • Projektmenedzseri feladatok.
  • Tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása.

A Szentlőrinci Általános Iskola épületének komplex energetikai fejlesztése hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának minél nagyobb mértékű csökkentéséhez, illetve a megújuló energiahordozók felhasználásának növekedéséhez is.

További információ:
Szentlőrinc Város Önkormányzata
Tóth-Lauts Brigitta pályázati referens, +36-73/570-007, palyazat@szentlorinc.hu